Eendracht Termien buigt pas na strafschoppen tegen Thes Sport!

Andy Dauwe

Deel deze inhoud:

Het werd een leuke bekerwedstrijd tussen Eendracht Termien en Thes Sport. Beide ploegen kregen een resem kansen, maar na 120 minuten flikkerde 1-1 op het bord. Op naar de strafschoppenreeks dus (3-5), waarbij doelman Milo Roekaerts zich tot held kroonde. Thes Sport wacht in de vijfde ronde van de Croky Cup, een derby op Sporting Hasselt!

De eerste helft was voor de bezoekers., met na tien minuten al een eerste kans. De kopbal van Vermijl belandde evenwel over. Thuisspeler Ospitalieri zorgt prompt voor de reactie, tot tweemaal toe zelfs, maar evenveel keer werd zijn poging verijdeld. Halverwege de eerste helft liet kapitein Nick Hulsmans de beste kans van de wedstrijd optekenen. Thuisportier Bram Valkeners pakte uit met een geweldige zweefsprong uit en tikte de pegel van Huslmans tegen de dwarsligger. Hier kwam Termien goed weg. In de slotfase van de eerste helft bleef Thes aandringen. Drie keer kreeg een bedrijvige Tim Jeunen de kans om te scoren, maar telkens had doelman Valkeners een geweldige redding in huis.

Eendracht Termien geeft voorsprong uit handen

Na de rust kwam Andy Dauwe een voetlengte te kort om binnen te tikken. Uiteindelijk mochten de Genkse supporters toch juichen. Een aanval volgens het boekje, waarbij de lepe Cédric Mateso-Liongola fraai afwerkte. Thes moest nu wel komen, maar Vanhaeren liet de kans op de gelijkmaker liggen. Zeven minuten voor tijd was het dan toch bingo. Doelman Valkeners vloog onnodig en driftig in op Hulsmans, waarbij scheidsrechter Wahhabi niet aarzelde en het leer op de stip belandde. Een koud kunstje voor een ervaren klasbak als Sam Vanaken, die de bordjes weer op gelijke hoogte hing.

Verlengingen

Meteen animo in de verlengingen. Invaller Naqqadi trof de paal, terwijl doelman Roekaerts met een ultieme beenveeg de reuzekans voor Dauwe uit zijn doelvlak ranselde. In de tweede verlenging was Ilias Oizaz, die in de as van de verdediging aan de zijde van Neven met een ijzersterke prestatie uit, plots dichtbij een doelpunt. Na zes minuten dook Neven plots alleen voor doel op. Het sluitstuk bij de bezoekers pakte evenwel opnieuw met een geweldige redding uit, waardoor de eindscore dus op 1-1 bleef steken. Over naar de strafschoppenepiloog dan, waarbij doelman Milo Roekaerts zich baas toonde over Degeling. De goalie was dan ook de held bij Thes Sport, dat zich opmaakt voor de vijfde ronde van de Croky Cup, ofwel een ‘streekproduct’Sporting Hasselt-Thes Sport!

Andy Dauwe

Al de voorbereiding, kon je de grote klasse van aanvaller Andy Dauwe bewonderen. Scoren met de ogen dicht, kortom een kwelduivel voor elk team. Tegen Thes Sport speelde de Burundees een geweldige partij. De uitschakeling, na strafschoppen, kwam hard aan.

“Ik weet dat we met opgeheven hoofd dit bekeravontuur mogen verlaten”, stelde de 21-jarige ex-aanvaller van SK Tongeren, vlak na de partij. “Toch blijf ik zitten met een wrang gevoel. In de eerste helft was Thes de betere ploeg. Daarna waren we zeker de evenknie. In de verlengingen kregen we zelfs twee unieke kansen om het af te maken. Jammer om op zulke manier te worden uitgeschakeld. De affiche bij Sporting Hasselt was schitterend geweest. Ach, we zitten in de laatste rechte lijn van de voorbereiding. Deze prestatie kan tellen om met een goed gevoel richting de competitiestart te trekken.”

Gelukkig bij Eendracht Termien

“Ik ben zeer gelukkig bij Eendracht Termien”, vervolgt de gevaarlijke spits. “We hebben een toffe groep en met Dennis Hamers een gedreven coach. We gaan in mijn ogen zeker een goed figuur slaan in tweede nationale. Een prachtige reeks met een resem derby’s. Iedereen staat te popelen voor de competitiestart.”

Doelpunten: 67′ Mateso-Liongola 1-0, 83′ Vanaken 1-1 op strafschop.

Strafschoppen: Vanaken 0-1, Ospitalieri 1-1, Claes 1-2, Dauwe 2-2, Swinnen 2-3, Naqqadi 2-4, Oizaz 3-4, Vanhaeren 3-5.