Eén set volstaat voor Bocholtse winst!

set

Deel deze inhoud:

Eén set zou zondagmiddag volstaan voor de derde Bocholtse overwinning van het seizoen. Wat zal u denken? Sets en voetbal. We duiden het even. Zondagmiddag ontving Bocholt vv het Kempische Lille United in de eigen Axor Arena. Na enkele wedstrijden van goed voetbal maar geen driepunters ging de thuisploeg op zoek naar de derde overwinning van het seizoen.

Eerdere gelijkspelen thuis tegen STVV B, en afgelopen zondag op het veld van Berg en Dal zorgden bij Beckers & co voor een zure nasmaak. Zeker omdat het voetbal van de Damburgers er best mag zijn. Zo ook tegen Lille United. De tegenstander van zondagmiddag begon aardig aan het seizoen, maar kon de afgelopen weken amper punten sprokkelen.

Tijd dus voor een doelpuntenfestival dachten beide ploegen. Kwestie van de Herfst kleurrijk in te zetten met een massa goals. Na tien minuten was het al prijs voor de Damburgers via Kaplan. Op het halfuur kon de thuisploeg de score verdubbelen via de altijd bedrijvige Arne Bussels. 2-0 en daarmee leek de ploeg van coach Beckers de rust te halen maar dat was buiten El Madani gerekend. Hij zette de aansluitingstreffer net voor de koffie op het bord, 1-2.

Na de rust mocht ook Thomas Azevedo vieren. De winger zorgde voor de 3-1 en even later deed ook Elvis Mehanovic de netten trillen met de even sneller 4-1. Het antwoord van de bezoekers kwam er via opnieuw El Madani met de 4-2. En toen Matisse Thuys in minuut 69 zorgde voor de 4-3 kreeg de Lilse bank wederom opnieuw hoop. Echter werd die hoop weggenomen door Laurens Vermijl en de ingevallen Jeffe Landuyt die zorgden voor de respectievelijke 5-3 en 6-3 eindstand.

Met deze nieuwe overwinning, en een reeks van 8 op 12 van Bocholter vv trekken de Damburgers komend weekend naar de stad van de Eburonen, die in een crisis verkeren na een 2 op 15.