Drie op een rij voor ASV Geel in Croky Cup

Drie op een rij

Deel deze inhoud:

In de vierde ronde van de Croky Cup stond zaterdagavond het burenduel tussen ASV Geel en FC Wezel Sport op het programma. De thuisploeg, die al twee bekerrondes vlot overleefde, kon vol gaan voor een drie op rij. Het mocht dus opnieuw aantreden in het eigen Leunenstadion. Voor de bezoekers was het een eerste test in deze voorbereiding met het oog op de competitiestart, op jawel … 1 september.

Na tien minuten was de eerste kans voor de bezoekers direct bingo. Van De Gevel mocht vrij de 0-1 binnentikken, Wezel meteen op rozen en de “Zotten” moest voor het eerst in deze bekercampagne achtervolgen. Het antwoord van de thuisploeg bleef niet lang uit.  Opdekamp vond echter Delarbe en een Wezels been op zijn weg naar de gelijkmaker.

Aan de overkant reageerde Wezel meteen.  Thuisportier Belkouch tikte het schot Schroijen dit keer over. Leken we bij een 0-1-stand te gaan rusten, dan sloeg de thuisploeg toe. Uit een hoekschop afgedwongen door een bedrijvige Ventose, knikte de onvermijdelijke Thijs Van Pol de 1-1 binnen. Zo kregen de bezoekers vlak voor de verfrissing, nog een serieuze opdoffer te verwerken.

De tweede helft was geen tien minuten bezig of de Geelse verdediging zag een gemeten Wezelse bal knal door de as gaan. Van Ooijen kwam alleen voor Belkouch, maar had geen oog voor de vrijstaande Van De Gevel en besloot de mogelijke 1-2 voorlangs. Dit was misschien wel DE mogelijkheid voor Wezel om het commando terug over te nemen. Maar wie zijn kansen niet afmaakt, krijgt het deksel meestal op de neus.

Opdekamp en Van Pol vonden mekaar blindelings. Zo ook bij een prima combinatie waarbij de goaltjesdief alleen voor Delarbre verscheen en staalhard de 2-1 tegen de netten joeg. De thuisploeg op rozen en zes minuten een identieke fase met Van Pol, dit keer ging zijn schot naast. Wezel kwam nog met een slotoffensief maar buiten een te plat schot van Van De Gevel kwam het niet meer.

ASV Geel stoot zo door naar de volgende bekerronde nadat het twee clubs uit een hogere afdeling uitschakelde. In de volgende ronde kon het opnieuw een Kempens onderonsje worden ware het niet dat Hoogstraten vv thuis onderuit ging tegen RFC Meux met 0-1. De troepen van Tom Schipper trekken dus komend weekend richting Wallonië om alsnog een bekerhorde te nemen.