Dessel Sport op dominante wijze naar volgende bekerronde!

Sporting Hasselt

Deel deze inhoud:

Dessel Sport moest zaterdagavond aan de bak in de vijfde ronde van de Croky Cup. Het onderging daarin de eerste echte test, zo’n week voor de start van de competitie, op het veld van reeksgenoot en promovendus KFC Merelbeke.

Coach Jo Christiaens was na de prestatie tegen KRC Blankenberge niet ontevreden maar wilde zijn Dessel Sport echt aan het werk zien in de ’test’ tegen Merelbeke. Is zijn ploeg klaar voor de competitie? Daar zou zaterdagavond een antwoord op moeten komen in Oost-Vlaanderen.

Meteen vanaf de aftrap greep Dessel het initiatief. Dirigent van dienst op het middenveld Yannick Vandersmissen zette Kasmi al na vier minuten spelen op weg naar de 0-1. Een ultieme voetreflex van de thuisdoelman voorkwam een vroege voorsprong voor de bezoekers.

Op het kwartier stak de thuisploeg de neus voor het eerst aan het venster.  Nadat een hoekschop van Vandersmissen nipt kan ontzet worden kan de Merelbeke een vlijmscherpe counter opzetten via Binst, diens voorzet is net te scherp voor de goed gevolgde De Drie. We noteerden dus al twee hele grote mogelijkheden op het openingsdoelpunt langs beide zijden.

Afstel was echter geen afstel. De wedstrijd was ongeveer twintig minuten ver nadat eerst een Desselse hoekschop nog ontzet werd maar in de voeten van Trari terecht kwam. Hij nam de bal goed mee en zijn schot, dat afweek, verdween in doel. 0-1 en de bezoekers op rozen.

Dessel Sport bleef het gevaarlijkst. Opnieuw Trari maar zijn schot werd in hoekschop geduwd. De daaropvolgende hoekschop werd door Peers binnen gebuffeld maar van de lijn gekeerd. De 0-2 had een feit moeten zijn met andere woorden. Beide ploegen gingen rusten bij een 0-1 tussenstand.

De thuisploeg begon met verse moed aan de tweede helft. Met twee nieuwe krachten probeerde het direct voor meer aanvallende impulsen te zorgen. Toch was het eerste gevaar weer van Desselse kant. Doelman Maes kon het schot van Trai in twee keer pareren. Door het niet benutten van de afgedwongen kansen bleef de tussenstand slechts 0-1. De hamvraag die stilaan naar boven kwam was die dat de bezoekers zich de missers niet zou beklagen.

Een kwartier voor tijd onderschepte Van Keilegom de bal op de helft van de thuisploeg. Hij zette El Attabi op weg, die kapte zich vakkundig vrij maar zag zijn schuiver net naast gaan. Enkele minuten later opnieuw Dessel, dit keer via de pas ingevallen Ngoy. Ook zijn schot gaat nipt naast. Dan toch ook nog eens de thuisploeg. Na Dessels balverlies op het middenveld kan de thuisploeg er nog eens uitkomen. Via enkele duels kwam de bal terecht bij Soli, maar zijn schot viel in de handen van Smeyers. Het gevaar bleef nu van KFC Merelbeke komen. Binst kon na een Dessels misverstand achterin aanleggen en zijn schot ging niet ver naast.

De slotfase was even bibberen voor de Desselaars maar de ploeg van T1 Jo Christiaens liet niet toe dat de gelijkmaker gescoord werd. Pas in minuut 92 werd de Desselse overmacht aan kansen eindelijk beloond met een tweede doelpunt. De harde vrije trap van Peers wordt van richting veranderd en verdwijnt in doel. 0-2, boeken dicht, en Dessel Sport naar de volgende bekerronde.

Daarin volgt een thuiswedstrijd tegen SK Beveren, de club die uitkomt in de Challenger Pro League. Een affiche waar heel Dessel Sport nu al naar uitkijkt.