Dessel Sport moet het hoofd buigen voor Voca & co

Dessel

Deel deze inhoud:

Dessel Sport moet het hoofd buigen voor Voca & co. Zo kan je de openingswedstrijd tussen Dessel Sport en Hoogstraten VV ongeveer omschrijven. De Kempische streekderby mondde uit in een 2-3 overwinning voor de club uit Hoogstraten.

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van de ‘nieuwkomer’ of beter gezegd, teruggekeerde Endrit Voca. Zijn schuiver na acht minuten spelen ging naast. Op het kwartier kon de thuisploeg een eerste keer dreigen via Bentayeb, die bereikte Kasmi. Diens schot ging over, dit was nochtans een goede mogelijkheid.

Vijf minuten later moest Vandebrouck in de achtervolging op de doorgebroken Fall, hij raakte de aanvaller achteraan en scheidsrechter Wahhabi wees meteen naar de stip. Meeuwis zette zich achter de elfmeter en trapte die onhoudbaar binnen, 0-1 en Hoogstraten op rozen.

De thuisploeg was niet aangeslagen en bleef op zoek gaan naar kansen en vooral de gelijkmaker. Afstandsschoten van Michiels en Sposito gingen naast. Een goede combinatie in de bezoekende zestien deed Bentayeb naast belanden. Op slag van rust was het dan toch raak voor Dessel Sport. De voorzet kwam vanop de linkerkant en Bentayeb kon de 1-1 binnenschuiven. Zo ging vooral de thuisploeg met een mentale opsteker de kleedkamer in.

We zagen een veel vinniger en nog aanvalslustiger Dessel uit de kleedkamer komen. Even voor het uur leek dat ook op te leveren ware het niet dat ex-Desseldoelman Wim Kustermans uitpakte met DE beenveeg van de match op een zowat zeker gemaakt doelpunt van Kasmi. Geen 2-1 dus en zo werden we meteen naar de overkant geleid. Daar leverde Voca de gemeten assist af voor Mfumu die staalhard de 1-2 binnenknalde.

De thuisploeg was de betere voetballende ploeg maar het moet gezegd dat Hoogstraten, ondanks de tropische temperaturen, aan bijna 100% haar kansen benutte. Even voor het ingaan van het slotkwartier was het dit keer Voca zelf die op voorzet van Jochems de 1-3 mocht binnenleggen. Het leek zo maar het was te vroeg om de boeken dicht te doen. Want enkele minuten na zijn invalbeurt schoot de ingevallen Geukens met zijn eerste baltoets de aansluitingstreffer onhoudbaar in de kruising. 2-3 en een spannend wedstrijdeinde leek zo aan te bieden.

Leek, want veel spectaculairs gebeurde er niet meer. Hoogstraten probeerde vooral de wedstrijd op slot te gooien terwijl de thuisploeg naastig en misschien wel te overhaast de 3-3 zocht. Die viel niet, ook niet na 96 minuten voetballen in 31 graden. Zo pakt Frank Belmans met de bezoekers een eerste driepunter en blijft Dessel Sport, althans deze openingsspeeldag, met lege handen achter.