Verdiend punt voor een knokkend Dessel Sport!

KFC Dessel Sport

Deel deze inhoud:

Kon Dessel Sport de rug rechten tegen Royal Knokke Football Club? Dat was de vraag die menig Desselsupporter bezig hield zaterdagavond in het Armand Melisstadion. De Kempenaars, razend ambitieus aan het seizoen begonnen, staan momenteel onderaan het klassement met slechts drie punten uit vijf wedstrijden. De tegenstander, R. Knokke F.C., hield afgelopen zondag co-leider Sporting Hasselt nog op een gelijkspel. De kustploeg staat momenteel met zes punten uit vijf wedstrijden ook onder hun norm geklasseerd. Aan beide ploegen dus om het tij te keren om toch stilaan meer naar boven te kunnen kijken. Dessel leek het weer uit handen te zullen geven, maar boekte na hard werken uiteindelijk een verdiend punt.

Na een studieronde was het de thuisploeg die voor de eerste dreiging kon zorgen via Ngoyi, zijn trap werd gered door Goblet met de voet. Op het kwartier leed de Desselse defensie balverlies en via Braem kwam de bal terecht bij Prud’homme die ineens trapt. Via het been van Smolders ging de bal over het doel. Nog was het Knokse gevaar niet geweken. Een bezoekende hoekschop kwam terecht bij De Bodt, hij kreeg alle vrijheid om aan te leggen en zo gaat de 0-1 hard binnen in de korte hoek. Dessel Sport van haar kant probeerde wel maar het kwam nauwelijks tot echte kansen. Een ploeg die vertrouwen mist, niet goed speelt maar toch moet winnen. Geen senicure. Beide ploegen trokken met een 0-1 tussenstand de rust in.

Na de rust konden de bezoekers al snel zorgen voor de al dan niet bevrijdende 0-2. Een Desselse aanval wordt gepareerd door een Knokse tegenaanval uit het boekje. Die brengt Braem alleen voor Smeyers. Die twijfelt niet en zet de 0-2 op het bord. Net voor het uur volgt het Desselse antwoord. Een gemeten voorzet van Ngoyi gaat net voorbij de inglijdende Vandersmissen. Meteen hierna de opnieuw de bezoekers. Prud’homme kan uithalen maar ziet de bal via de binnenkant van de paal terug het veld in gaan.

Trainer Christiaens gooide er dan maar ineens drie verse krachten in met Kasmi, Van Kellegom en Al Attabi. En die wissels gaven vrijwel meteen een goed effect. Eerst een goed schot van Kasmi dat een metertje naast ging. Maar zo’n twintig minuten voor tijd was de aansluitingstreffer dan toch een feit. Een diepe bal over rechts, Trari geeft hard voor en Ngoyi werkt centraal binnen. 1-2 en het Desselse slotoffensief kon nu echt losbarsten!

Dat slotoffensief resulteerde in de magistrale 2-2 van de slof van de ingevallen El Attabi. Een afgeslagen hoekschop kwam in de voeten terecht van de winger, die twijfelde niet en ging vol voor het schot. Zijn bal vloog als een bliksemschicht in de bovenhoek! Nog was de wedstrijd zeker niet afgelopen. Knokke appelleerde voor een handsbal langs Desselse kant maar net als in de eerste helft werd dit weggewuifd door de scheidsrechter.

Van Keilegom kreeg na goed terugleggen van Naudts nog een goede mogelijkheid maar diens schot verdween in de handen van Goblet. Het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal. Dat bevestigde de 2-2 eindstand in het Armand Melis stadion.

Wanneer menig Dessel supporter misschien geen euro meer gaven voor puntgewin knokten de jongens van coach Christiaens zichzelf terug in de wedstrijd. Dat gaf een mentale boost en leverde twee doelpunten op. Dat het slechts één punt oplevert is een schamelijke troost. Voor de kustjongens uit Knokke kunnen we dan weer besluiten dat ze op dit moment het momentum om de wedstrijd dood te maken over de streep kunnen trekken.