KFC Houtvenne en Dessel Sport, puntendeling na aangename oefenpot

KFC Houtvenne

Deel deze inhoud:

Zaterdagavond stond in het Armand Melis Stadion een meer dan interessante oefenpot op het programma. Dessel Sport, onder leiding van de nieuwe coach Jo Christiaens, nam het op tegen KFC Houtvenne. Voor het team van Stijn Geys meteen een eerste waardemeter in deze voorbereiding.

Een voorbereiding dient vooral om de patronen te kneden. Dus was het verschil bij momenten tussen beide ploegen toch te zien. Bij de thuisploeg bracht de inbreng van Christiaens al een patroon met vooral aanvallend voetbal op de mat.

Aan de overkant stond dus Houtvenne. eys hervatte nog maar recent de trainingen en probeerde de nieuwe spelers in te passen. Resultaat, wat zoeken en tasten. Eigenlijk de normaalste zaak van de wereld op dit moment. Dessel Sport  eiste aanvankelijk het spel op en creëerde kansen via de pas aangeworven Bentayeb en de jonge Van Kellegom. Toch dreigde Houtvenne ook via Tarfi waarbij Sneyers goed plat moest aan de eerste paal en even later via Vanhaen waarbij op diens schot Sneyers moest wegwerken met de vuisten.

Tien minuten voor de rust kwam de thuisploeg op voorsprong via Michiels die de bal in twee keer voorbij Swinnen wist te krijgen. Geen drie minuten later had de 2-0 een feit moeten zijn. De goede voorzet vanop rechts, kwam perfect in de voeten van Vandersmissen. Hij knalde recht op de goed keepende Swinnen. Terwijl iedereen misschien al hunkerde naar een verfrissend drankje, knalde bezoeker Vekemans de gelijkmaker onhoudbaar binnen.

Na de rust stond de organisatie stevig neer bij KFC Houtvenne. Het team van coach Stijn Geys beschikte over te weinig power, om nog voldoende weerwerk te bieden tegen het bij momenten frivool spelend Dessel Sport. De thuisploeg kreeg nog enkele goede kansen om de score op te drijven. Uiteindelijk bleef de 1-1 op het bord staan in het Desselse stadion.