Derby eindigt op een puntendeling in Pelt

Derby

Deel deze inhoud:

Vorig seizoen parkeerden beide teams respectievelijk op een vierde en vijfde plaats. Zaterdagavond stonden FC Esperanza Pelt en KVK Wellen opnieuw tegenover mekaar in deze derby; een reeksje hoger dit jaar. De Limburgers zoeken nog een beetje hun weg op dit hoger niveau. Afgaande op de verrichting, die beide teams etaleerden, twijfelen we er niet aan, dat ze hun weg wel zullen vinden.

Een derby is veelal een beetje zoeken en tasten, maar daar was in Pelt geen sprake van. Wellen, niet van plan zich in te graven, tekende voor de eerste kans. Alessio Allegria kon onvoldoende tot besluiten komen, zodat de openingstreffer uitblijft. De reactie van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Eerst ontsnapte Di Biniamu aan de aandacht van zijn bewakers, maar zijn poging was niet krachtig genoeg. Luttele minuten later trapte Yannick Mols op doel, waar het leer van de lijn geveegd werd. Op het halfuur leek Allegria op een zeker doelpunt af te stevenen, maar het was doelman Vanmarsenille, die zijn team voor een achterstand behoedde. Zonder verdere doelkansen werd de rust met 0-0 bereikt.

Na de pauze kreeg de partij plots een andere dimensie. Als een bokser, hing Pelt binnen de twee minuten in de touwen. Eerst pikte Huygen een onoplettendheid in de thuisdefensie op, om de openingstreffer te netten. Goed zestig seconden later, knikte Ponet een voorzet tegen de touwen. Een wedstrijd is maar gespeeld, als de ref het einde fluit. Stelling, die nog maar eens klopte in Pelt. Di Biniamu lukte een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer, waarna Esperanza gretig op zoek ging naar de gelijkmaker. Een dikke minuut voor affluiten kwam die er ook via invaller Van Der Pol. Diezelfde Jonathan was in blessuretijd ei zo na bij een winnende treffer, maar zijn kopslag zeilde over. Billijke puntendeling na een boeiend kijkspel in een derby, waarbij beide teams aantoonden ook in deze reeks hun weg te zullen vinden.

Pelt: Vanmarsenille, Jarne Mols (85′ Van Maanen), Van Aerschot (55′ Paesen), Di Biniamu, Goossens, Palmans, Yannick Mols, Bouihrouchane, Vermeiren (55′ Cinti), Renckens (73′ Van Der Pol), Bel.
Wellen: Schevenels, Braeken, Vanderheiden, Allegria (90′ Orye), Meeus (86′ Haex), Huygen (86′ Vanderhoeft), Poll, Ponet, Winkels, Ernens, Ramaekers.
Scheidsrechter: Sören Beerens.
Doelpunten: 47′ Huygen (0-1), 49′ Ponet (0-2), 78′ Di Biniamu (1-2), 89′ Van Der Pol (2-2).
Geel: Bouihrouchane, Vanderheiden, Ramaekers.