Croonen Lommel verliest met klein verschil van Guco Lier!

Croonen Lommel

Deel deze inhoud:

Na een uitstekende voorbereiding kwam Croonen Lommel met vertrouwen aan de start van de competitie in TDM1. Meteen een topwedstrijd tegen Guco Lier. Lommel met vier gekwetsten bood flink weerstand. Een slecht derde quarter werd, ondanks een knappe remonte, fataal. Lommel verloor met 70-74.

Onder impuls van Jules Bouts schoot Lommel sterk uit de startblokken. De eerste helft was voor de Noord-Limburgers. Bij de rust (46-38) stond er een mooie kloof.

Sterk derde quarter van Guco Lier!

Na de rust stokte de aanval volledig bij de thuisploeg. Lier kwam sterk opzetten en kon de partij helemaal naar hun hand zetten. Einde derde quarter (52-64) wist Lommel dat het moeilijk ging worden.

Nadien ondervonden ze bij Lier dat een wedstrijd nooit is gespeeld tot het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Er volgde een stevige remonte van Lommel. Onder impuls van Matthias Bovy (13 ptn) en Matts De Keuster (18 ptn). De thuisaanhang ging er opnieuw in geloven bij een 61-64 en 69-71 tussenstand. Uiteindelijk kon Lier toch zegevieren.

Beker van België

Croonen Lommel, dat zijn drie wedstrijden in de poule van de Beker van België won is de enige Limburgse ploeg die naar de 1/16 finale mag. Daarin werden ze vrij geloot. In de 1/8 finale komen ze sowieso uit tegen een eersteklasser.