Bram Kleijkers bewijst meteen zijn waarde in Limburgse kraker!

Bram Kleijkers

Deel deze inhoud:

Bram Kleijkers, de nieuwe doelman bij Sporting Pelt, startte zaterdagavond met zijn team aan de Limburgse derby, en dat als openingsmatch van het nieuwe seizoen in de Super Handball League. Vanaf het begin zat de Nederlander goed in de wedstrijd en met puike reddingen en een penaltystop op het einde van de wedstrijd bewees hij meteen zijn waarde.

Dat gezegd zijnde begon de derby eigenlijk heel rommelig met een score van amper 2 goals na vijf minuten spelen. Daar zat onder andere Bram Kleijkers voor iets tussen met een gepaste beenveeg op worp van Wout Winters. De wedstrijd ging eindelijk wat over en weer en na tien minuten spelen stond de 3-3 op het bord na de prima combinatie Leroy – Driesen.

Misschien wel één van de cruciale momenten in de wedstrijd was de vroege rode kaart voor Yannick Glorieux. Hij maaide de doorgebroken Falke neer en de scheidsrechters twijfelden niet. Dat maakt toch dat de thuisploeg na dat moment het spel iets meer naar zich toe kon trekken na doelpunten van Falke en nieuwkomer Schmeits.

Bram Kleijkers bleef zich onderscheiden langs Peltse kant, Clem Leroy deed eveneens prima aan de overkant. Van 10-7 kon Sporting uitlopen via Falke met een gepast lobje en Antic on the buzzer. De ruststand in het Dommelhof was 12-8.

De rustpauze had Achilles Bocholt nieuwe energie gegeven. Het vond beter en beter nieuwkomer Rafal Przybylsk  en dichtte in een mum van tijd de achterstand. Na 36 minuten spelen was de stand terug in evenwicht bij 13-13 en was alles te herdoen. Sporting kende dus een dipje van ongeveer zes minuten maar kon het evenwicht terug herstellen. Via tweemaal Falke, eerst met de 14-13 en later met de geniale 16-14, was de voorsprong terug een feit.

Wie het laken naar zich zou trekken, zou weleens de latere winnaar van dit duel kunnen zijn. Toch ging het lange tijd gelijk op in de tweede helft. Na 54 minuten spelen was het 20-20. En wanneer Schmeits zorgde voor de 22-21 maar meteen geremonteerd werd door de Poolse powerboy van Achilles werd de stand 22-22. Toch zorgde Vandebeeck opnieuw voor de cruciale Peltse voorsprong van 23-22. On the buzzer kreeg Achilles Bocholt nog een strafworp. Klajtic mocht zich klaarzetten tegenover Bram Kleykers maar die laatste onderscheidde zich andermaal door de penalty te stoppen en zo de eerste tweepunter mee in het Dommelhof te houden.

Man van de Match

Bram, je eerste wedstrijd bij Sporting Pelt, en meteen matchwinnaar zijn, dat moet een heerlijk gevoel geven?

“Ja, lekker. Echt een teamprestatie deze! Het was echt onwijs spannend, je ziet dat wij het nog beter kunnen doen. Ik zat meteen goed in de match. Zo zie je dat als het om de knikkers gaat het toch iets anders is dan een oefenwedstrijd”, aldus Bram Kleykers, de man van de match bij Sporting Pelt.