Biniam Girmay blijft sterk op dreef in Tour de France!

Deel deze inhoud:

Op dinsdag 9 juli begon Intermarché-Wanty aan de tweede week van de Tour de France met de tiende etappe. Een sprintersetappe, wat opnieuw een podiumplaats opleverde voor groene trui Biniam Girmay.

De Eritrese renner werd tweede in de massasprint die gewonnen werd door Jasper Philipsen. Hij verzekerde zich van zijn vierde podium in deze editie, na zijn twee etappeoverwinningen in Turijn en Colombey-les-deux-Églises en nog een tweede plaats in Dijon. Voor de zesde achtereenvolgende dag leidt Girmay het puntenklassement met 267 punten, 74 meer dan runner-up Jasper Philipsen.

Biniam Girmay: “Ik ben niet teleurgesteld met de tweede plaats, integendeel. Het was een erg snelle sprint en iedereen was fris. Voor iemand met mijn fysiek om tweede te worden op zo’n finish voelt bijna als een overwinning. Ik ben zo blij dat ik er zo dichtbij was, omdat ik niet te veel punten heb ingeleverd. Vanaf nu zullen er in de komende etappes geen volledig vlakke sprints meer zijn. Dus dat belooft veel goeds voor de groene trui. Ben ik in de beste vorm van mijn carrière? Ik denk het niet, ik ben nog jong, dus ik denk dat die nog moet komen. Maar ik ben zeker in de beste vorm op vlakke sprints zoals vandaag. Met het team hebben we ons werk op het gebied van sprints geïntensiveerd. Ik ben zo trots om te zien dat dit harde werken tot zoveel succes leidt.”

Naast Girmay klom er nog een Intermarché-Wanty-renner op het podium aan het einde van deze tiende etappe. Kobe Goossens, de enige aanvaller van de dag, ging in het offensief, won de tussensprint op Romorantin-Lanthenay en kreeg de strijdlustprijs.

Kobe Goossens:”Ik ben trots om op het podium te staan in de Tour de France. In het oortje werd ik aangemoedigd om door te gaan met mijn offensief om maximale punten te pakken in de tussensprint. Elk punt dat Biniam spaart, brengt hem een beetje dichter bij de groene trui. Dat is onze absolute prioriteit. Mijn aandacht is al gericht op morgen, dat is een etappe waar ik kan schitteren. Ik heb een moeilijke periode achter de rug met blessures, maar nu word ik elke dag fitter en sterker. Ik ben blij om in de Tour te zijn, de sfeer in de ploeg is geweldig en we bereiken mooie dingen met Biniam in de mooiste wielerkoers ter wereld.”

Resultaten:
1. Jasper Philipsen 4:20:06
2. Biniam Girmay +0:00
21. Mike Teunissen +0:00
32. Laurenz Rex +0:00
68. Louis Meintjes +0:00
81. Georg Zimmermann +0:00
89. Kobe Goossens +0:00
145. Hugo Page +0:00
163. Gerben Thijssen +0:00
Puntenklassement:
1. Biniam Girmay 267
2. Jasper Philipsen 193