ASV Geel op reserve door naar volgende bekerronde!

Sportief Rotselaar

Deel deze inhoud:

Zondagnamiddag stond de tweede ronde van de befaamde Croky Cup op het menu. Daarin waren de derdenationalers al aan de beurt. Zo ook het ambitieuze ASV Geel, dat thuis eersteprovincialer OHR Huldenberg uit Vlaams-Brabant ontving.

Vooraf was de boodschap duidelijk voor Tom Schipper en de zijne. Zichzelf niet laten verrassen in de eerste bekerwedstrijd met inzet. Voor de bezoekers was het zaak om niet te snel een te grote achterstand te incasseren. Zelf ten gepaste tijde proberen tegen te prikken, was ook part van de uitdaging. In het openingskwartier dwong Thijs Van Pol de bezoekende tot een gepaste parade. Op het kwartier leverde diezelfde Van Pol de assist op een schoteltje voor Seppe Maesen die de vroege 1-0 op het bord zette.

De kop was eraf en ASV drukte door. Niet veel later kopte Sven Joosten de 2-0 onhoudbaar binnen bij een Geelse hoekschop. Geen geen twee zonder drie dacht Van Pol. Ook hij opende al vroeg zijn rekening zondagnamiddag. Zo stond het in een mum van tijd 3-0 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

De aanwezige kijklustigen wilden natuurlijk nog meer goals zien van dit kersvers en ambitieus ASV Geel. De thuisploeg gaat in de competitie voor niets minder dan de titel. Voor de rust kon de ploeg van trainer Tom Schipper niet meer scoren zodat we gingen rusten met een 3-0 tussenstand.

Snelle 4-0

De tweede helft was amper bezig of de tweede van de namiddag van Sven Joosten was al een feit. Opnieuw op een thuishoekschop trof de verdediger raak. Nu was de wedstrijd helemaal gespeeld want van de bezoekers mochten we in 53 minuten geen enkele doelkans binnen het kader noteren.

Schaapjes op het droge dus voor ASV Geel, dat nu kon roteren tussen basisspelers en invallers. In het slot van de wedstrijd wou Jean-Michel Hoebregs de forfaitscore helemaal rond maken maar zijn pegel belandde via de dwarsligger over het doel.

Opdracht volbracht voor ASV Geel, in de volgende bekerronde wacht nu de wedstrijd tegen Crossing Schaerbeek B. De mogelijke tegenstander in de daaropvolgende bekerronde, Wezel Sport, speelt komend weekend in de derde bekerronde op eigen veld tegen Schoonbeek-Beverst, dat KBSK Retie ging verslaan op eigen veld met 1-3.