Achilles Bocholt pakt eerste horde vlekkeloos van Europese week

Achilles Bocholt

Deel deze inhoud:

Sezoens Achilles Bocholt heeft de eerste wedstrijd van een drieluik in eigen huis gewonnen. Slachtoffer van dienst was Limburg Lions. De laatste in de stand bleek al bij al geen eenvoudige tegenstander, vooral op basis van de eerste helft. Na 60 minuten handbal was het toch Bocholt dat de punten in eigen huis hield. Het werd 33-27.

De eerste helft heeft de thuisploeg toch enigszins doen beven. Het was – tegen alle verwachtingen in – Limburg Lions dat gedurende het merendeel van de eerste helft de touwtjes stevig in handen had. Na goed 11 minuten stond er zelfs een 5-8 op het scorebord. Rond de 20e minuut kon Yannick Glorieux de bordjes weer gelijk hangen: 12-12. Daarop volgde meteen een kloofje voor Bocholt. 14-12 goed een minuut later en 26-14 na 26 minuten. Maar Limburg Lions knokte zich terug en ging met 18-18 richting de koffie. Voor Bocholt het moment om te herbronnen.

Dat bleek een succes te zijn. Het was good old Jeroen De Beule – wat heerlijk om dit weer te mogen zien – die meteen twee keer scoorde. Voor Limburg Lions lukte niets meer. We moeten voor het eerste doelpunt van de Lions al bijna 10 minuten zoeken. Op dat moment stond het 22-19. Maar ook toen trokken de Damburgers alle registers open. Van 23-19 na 10 minuten gingen we naar 30-21 in de daaropvolgende 10 minuten. Voor Bocholt was het niet meer nodig en Limburg Lions kon milderen. Uiteindelijk werd het nog 33-27.

Een zakelijke overwinning. Achilles Bocholt knoopt zo weer aan bij de top, terwijl Limburg Lions laatste blijft. Dinsdag branden de lichten weer in De Damburg. Dan komt Sasja op bezoek. De voorlaatste in de stand verloor dit weekend van Pelt.