Shooting guard Jarne Lesuisse: “Stunt in Porto is zeker mogelijk!”

shooting guard

Deel deze inhoud:

Is woensdag in Porto een stunt mogelijk voor Hubo Limburg United in hun derde Europese wedstrijd? Als we moeten afgaan op de wedstrijd van gisteren in Leuven, dan is die kans klein. Toch is er hoop op een goed resultaat. Indien T1 Raymond Westphalen weer kan rekenen op zijn Amerikanen Jaren Holmes en Elijah Pemberton staat United meteen een stuk sterker. Shooting guard Jarne Lesuisse, bezig aan een superieur seizoen, klinkt strijdvaardig. “Een stunt in Porto is zeker mogelijk!”

Shooting guard Jarne Lesuisse. Moeten we hem nog voorstellen? Ik denk het niet. Elk seizoen zet hij flinke stappen voorwaarts. Daarnaast werd hij ook Belgian Lion en speelt dit seizoen de pannen van het dak. Ook al was United, ergens ook te begrijpen, ondermaats in Leuven. Jarne Lesuisse bleef gas geven en zijn stats waren andermaal indrukwekkend met 24 punten, 5 rebounds en 1 assist.

Jarne, wat liep er allemaal mis in Leuven?

“Moet ik dat opnieuw herhalen”, stelde de 24-jarige Truienaar. “Laten we eens praten over al het positieve van dit seizoen. Meerdere jongeren hebben zich dit seizoen kunnen manifesteren. Ontbolsteren en zijn een wapen voor de toekomst. Het blessureleed is verschrikkelijk dit seizoen. Hoe we dat kunnen oplossen? Ik ben geen dokter hé. Als straks weer enkele gasten terugkeren uit blessure, staan we onmiddellijk weer sterker.”

“Daarnaast de drukke agenda. Heb je dat ooit in het voetbal gezien? Hier heeft de federatie niet stilgestaan bij de clubs die Europees spelen. Het is niet alleen een drukke kalender, maar vooral een loodzware. In Leuven sloeg de vermoeidheid toe. Wat wil je, woensdag waren we aan de slag in Hongarije, vrijdag thuis tegen Weert en gisteren opnieuw aan de bak. Ik weet het mag geen excuus zijn. We zijn profs en moeten ons voor de volle 100% verzorgen. Daarnaast zijn we ook mensen en geen machines.”

Jullie waren moe in Leuven. Veel tijd om te rusten is er niet, want woensdag wacht Porto. Hebben jullie dan überhaupt wel een kans op de zege?

“Twee dagen moeten we rusten en ons lichaam verzorgen. Daarna de volledige focus op Porto. Een sterk team. We gaan ze analyseren. Daarna weten we wat ons te doen staat. Of we een kans maken? In Hongarije dachten ook veel zogenaamde kenners, dat we gingen verliezen. In overtime konden we de zege behalen. Waarom zouden we niet kunnen stunten in Porto?”

“Als de jongens frisser kunnen starten en voeg daarbij onze twee Amerikanen, die eventueel weer inzetbaar zijn, dan krijg je een totaal ander United. Het zal zeker knokken worden, maar deze groep kan en wil vechten voor elkaar. Ik geloof in een stuntzege!”

Met binnenkort een nieuwe Amerikaanse center. Dat zal jullie ook een stuk sterker maken, toch?

“We hebben de voorbije wedstrijden, inderdaad wat problemen gehad onder de borden. Dat zag iedereen en we moeten dat niet verdoezelen. Toon Ceyssens out is een streep door onze rekening. Robert Jones moet zijn draai nog vinden en Oskar Giltay toont zijn talent, maar moet natuurlijk nog veel leren. De nieuwe Amerikaanse center is een klepper, heb ik vernomen. Die versterking kunnen we zeker gebruiken.”

shooting guard