Jordy Mathei: “Ik probeer elke week belangrijk te zijn”

Jordy Mathei

Deel deze inhoud:

Een zekerheid op goals dezer dagen bij KFC Houtvenne is éne Jordy Mathei. De spits, die afgelopen zomer Rupel Boom verliet voor de Kempen, was dit seizoen al meerdere keren doeltreffend. Zo ook afgelopen zaterdag in de overwinning tegen Wezel Sport.

Jordy, na twee nederlagen, knopen jullie terug overtuigend aan met een zes op zes, hoe kijk je zelf terug op de wedstrijd tegen Wezel Sport?

“De overwinning tegen Wezel Sport voelt zeker goed, vooral na die twee nederlagen”, opent Jordy Mathei. “Het was belangrijk om geduldig te blijven en het juiste moment af te wachten. Bij de rust stond het nog 0-0, maar we wisten dat als we onze focus hielden, de kansen zouden komen. Wezel heeft weinig echte kansen gecreëerd, wat ons vertrouwen gaf in onze defensieve organisatie.”

“Het is extra mooi dat we dit resultaat hebben neergezet, zeker als je weet dat we vorige week tegen RC Hades Ben Santermans door een blessure verloren hebben, en er nog een aantal andere spelers geblesseerd zijn. Onze kern is niet heel groot, dus dat maakt deze zes op zes alleen maar belangrijker. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen”, benadrukt de spits de collectieve prestatie.

Je prikt er bijna week na week minstens ééntje binnen, het scoren ben je nog lang niet verleerd, dat is duidelijk.

“Zelf ben ik uiteraard blij dat ik weer heb kunnen scoren. Ik probeer elke week belangrijk te zijn voor het team, en dat lukt gelukkig goed. De overgang naar Houtvenne voelde vanaf het begin goed, en ik ben blij dat ik het vertrouwen kan terugbetalen met mijn prestaties. We moeten nu verder bouwen op deze lijn en de focus behouden voor de volgende wedstrijden.”