Tegenvallende resultaten Zepperen-Brustem eisen hun tol

Tegenvallende

Deel deze inhoud:

Zepperen-Brustem had zich allicht een andere competitiestart toegedacht, dan de tegenvallende resultaten tot dusver. Na zeven wedstrijden telt paarswit amper zes punten. Situatie, die binnen de bestuurskamer leidde tot de spijtige beslissing, om de samenwerking met coach Bart Janssens per direct stop te zetten. In afwachting van een opvolger, nemen Steve Corswarem (T2) en Govert Boyen (keeperstrainer) de sportieve leiding voor hun rekening.

Vorig seizoen nog verbaasde Zepperen-Brustem vriend en vijand. Als promovendus eindigde het team uiteindelijk derde in het klassement en behaalde het een eindrondeticket. De verwachtingen naar het nieuwe seizoen toe, waren dan ook hooggespannen. Een ambitie waar ook de nieuw aangetrokken T1 Bart Janssens wel een uitdaging in zag. Janssens zette meteen de ‘professionalisering’ verder door met o.a. gps-tracking en live monitoring en schakelde ook over naar drie trainingen per week. Al die inspanningen kenden niet het verhoopte resultaat en vooral de povere verrichting tegen City Pirates afgelopen zondag, lijkt de spreekwoordelijke druppel.

Voorzitter David Bamps nam met zijn bestuursploeg de verantwoordelijkheid en maakte een sportieve evaluatie van deze eerste competitiemaanden. “Ik wil ten stelligste mijn groot respect voor de professionaliteit van Bart Janssens benadrukken. De inspanningen die Bart leverde, staan evenwel niet in verhouding tot de tegenvallende resultaten en behaalde puntenwinst. Als club moet je dan je verantwoordelijkheid nemen. De spelersgroep heeft een nieuwe impuls nodig, vandaar dan ook de beslissing om een einde te maken aan de samenwerking. Wij wensen Bart Janssens alvast succes toe in zijn verdere loopbaan en wensen hem uitdrukkelijk te bedanken voor zijn inspanningen. Ik kan je verzekeren, dat dit alvast geen gemakkelijke beslissing was”, licht David toe.

De club zal de volgende dagen gesprekken aangaan met mogelijke kandidaten. “Wij zullen in alle rust de tijd nemen om de profielen naast mekaar te leggen en daarbij een keuze te maken. Het is nu aan de spelers om meteen werk te maken van een deugddoend resultaat, want ook zij moeten hun verantwoordelijkheid opnemen.”

 

Foto: RV Zepperen-Brustem