Sterke tweede helft brengt Achilles Bocholt mee aan kop

sterke

Deel deze inhoud:

In een vooruitgeschoven wedstrijd in de Super Handball League speelde Sezoens Achilles Bocholt en Biobest Sasja dinsdagavond al. Dat omdat de Damburgers komende zaterdag op het Europese toneel aantreden. Reden genoeg om gas te geven in de competitie en de goede lijn van tegen Limburg Lions door te trekken. Net als dat geld voor Sasja, dat kon terugblikken op een meer dan verdienstelijke partij tegen Belgisch kampioen Sporting Pelt. Won Achilles Bocholt, dan kon het naar de voorlopige weliswaar gedeelde leidersplaats klimmen.

Naar de wedstrijd dan. Die begon aan het tempo van een zomerse oefengalop in aanloop naar de competitie. Een gezapig tempo zorgde ervoor dat er na een kwartier spelen slechts elf doelpunten te noteren vielen: 5-6. De Bocholtse motor sloeg duidelijk nog niet aan. Wout Winters zorgde voor de 7-7 terwijl ondertussen een Poolse bom naast belandde. En Sasja, dat balde lekker mee. Het team van coach Jacobs kwam zich niet ingraven in de Damburg. Integendeel, net voor de rust liet het de 9-11 optekenen en die tweepuntenkloof kon het vasthouden tot de koffie. 10-12 was de ruststand.

Tijd om even te bezinnen dus langs Bocholtse kant. De motor moest duidelijk nog wat aangewakkerd worden, mede door het publiek. Maar het ware duidelijk dat er een tandje bijgestoken moest worden. Zat de match van Lions nog in de kleren of was het het midweekgegeven voor toch allemaal bijna amateurspelers, die overdag nog een job te beoefenen hebben. Wie zal het zeggen!

De tweede helft was amper zes minuten ver bij een stand van 15-14 of daar was het antwoord op onze lokroep. Het gaspedaal werd stilaan ingedrukt bij de thuisploeg. Yannick Glorieux en Wout Winters begonnen te scoren, tussendoor stond Jordy Govaarts stevig te keepen met knappe reddingen. Het tempo bracht Bocholt naar een snelle 21-17 voorsprong waarna Winters zijn poging op de paal zag uit elkaar spatten.

Af en toe een Poolse afstandsbom van Przybylski mocht zeker niet ontbreken. Ook de sterke Poolse opbouwer had zeker in zijn aandeel in gretigere tweede helft van de thuisploeg. Sasja sputterde tegen via Lennert Doms, ex-Bocholt met de 21-18. Zo bleef de kloof slechts drie doelpunten. Maar door toedoen van Glorieux, Driesen en Stef Jaeken werd het acht minuten voor tijd 28-22. Nog een onderhandse bom van de sterke Przybylski leek de veer te doen breken bij een meer dan verdienstelijk spelend Sasja. De stand werd 29-23 met nog vijf minuten op de klok.

Sezoens Bocholt pakt een sterke tweede overwinning op rij met de 32-26 overwinning. Daardoor wordt het de nieuwe leider in de Super Handball League voorlopig, met één wedstrijd meer gespeeld. Met deze winst trekt het de goede lijn door richting de Europese confrontatie van komende zaterdag.