Shooting guard Jarne Lesuisse: “Er wacht ons een loodzware week!”

Shooting guard

Deel deze inhoud:

Na de kleine thuisnederlaag tegen PAOK Saloniki wacht de tweede Europese confrontatie met de verplaatsing naar het Hongaarse Szolnoki Olaj. Een serieuze rustperiode kan niet worden ingebouwd, want er wachten nog twee wedstrijden in de BNXT-League op vrijdag en zondag. Shooting guard Jarne Lesuisse, opnieuw bezig aan een schitterend seizoen, weet dat het een zware klus gaat worden. “Er wacht ons een loodzware week!”

Verleden woensdag werd het 70-74 tegen de Grieken. In de ogen van Sportactua een te vermijden nederlaag, want Hubo was drie quarters de betere ploeg. Er wacht echter een nieuwe opdracht met de verplaatsing naar het Hongaarse Szolnoki Olaj. Eén van de sterkhouders, Jarne Lesuisse blikt vooruit.

Wat hebben jullie afgelopen week allemaal uitgespookt?

“We zijn braaf geweest (lacht)”, weet klasbak Lesuisse. “Donderdag, na de eerste wedstrijd in de poule tegen PAOK, kregen we één dagje rust. Dat was ook nodig. Daarnaast effe tijd maken om het lichaam extra te verzorgen. Want er komen belangrijke wedstrijden aan. Vanaf vrijdag hebben we rustig opgebouwd naar onze Europese wedstrijd in Hongarije.”

Zijn de Hongaren sterker dan de Grieken?

“Dat kan je moeilijk inschatten”, stelt de 24-jarige shooting guard. “Het zijn twee topteams met een andere stijl van spelen. De Hongaren hebben een sublieme schutter in huis. Daarnaast zijn ze ook sterk in defense. Kortweg, een stevige ploeg.”

Blessureleed! Geen Jaren Holmes in Hongarije!

“Ja, wat moet ik daar van zeggen? Opnieuw speelt het blessureleed ons grote parten”, vervolgt Belgian Lion Jarne Lesuisse, die tegen de Grieken 8 punten, 4 rebounds en 3 assists, liet optekenen.  “Nu sloeg Jaren Holmes zijn voet om en zal niet aantreden in Hongarije. Daarnaast is Quentin Serron nog out. Bovendien ook nog Toon Ceyssens. Daarom is het moeilijk voor onze coach om vlot te roteren. Zoals tegen de Grieken, waar we toch in de slotminuten op ons tandvlees zaten.”

“Of we überhaupt kans maken tegen Szolnoki? Als we er niet moesten in geloven, kunnen we beter niet op het vliegtuig stappen. Ik verwacht een close-game. Maar kansloos zijn we zeker niet”, klinkt Jarne Lesuisse strijdvaardig.

Prismaworx BAL en Leuven Bears!

“Of we blijven slapen, na de wedstrijd in Hongarije? Jawel, kwestie van toch iets vlotter te kunnen recupereren. Zodoende kunnen we de batterijen weer opnieuw opladen. Zal nodig zijn met twee moeilijke wedstrijden in de BNXT-League. Op vrijdagavond komt Prismaworx BAL uit Weert op bezoek in de ‘Alverberg’. Een jonge, dynamische ploeg. Daarnaast moeten we op zondagnamiddag aan de bak bij Leuven Bears. Ik moet je niet vertellen met T1 Kristof Michiels en sportief manager Stefan Vermeiren aan de zijlijn, dat het een speciale wedstrijd gaat worden. Echter eerst alle focus op Hongarije. We mikken op de volle buit”, besluit Truienaar Lesuisse.

Jarne Lesuisse