Voorzitter Wendy De Wit ziet Thes Sport opnieuw winnen

Voorzitter Wendy De Wit

Deel deze inhoud:

Voorzitter Wendy De Wit zag zijn team na twee opeenvolgende nederlagen, opnieuw de volle buit pakken. Jong Cercle begon met winst aan deze kompetitie en sprokkelde links en rechts nog een puntje. Het had tot voor de confrontatie met Thes ook net twee nederlagen op rij achter de kiezen moeten proppen. Cercle Brugge-Thes Sport, of de confrontatie van twee teams op zoek naar enige rehabilitatie.

Die boost kwam er dus voor de ‘Maes’-boys van voorzitter Wendy De Wit. Duidelijke 0-4-winst en opnieuw een stek in de linkerkolom, plaats waar Thes Sport sowieso altijd thuishoort. Wendy staat dan wel aan het hoofd van de club,; hij zal nooit nalaten zijn fierheid over de jeugdwerking en de grote groep vrijwilligers uit te drukken. “Je mag als club ambitie tonen en je moet dat ook, volgens mij; maar nooit zonder de échte waarden te vergeten. Een vereniging leiden is zich ook goed bewust zijn van de inbreng van een grote groep mensen op allerlei vlakken. Dat we ooit nog hogerop willen, ja waarom niet? De licentievoorwaarden zijn op dat vlak iets eenvoudiger geworden en op onze site is dat ook mogelijk, mits enkele haalbare ingrepen.”

“Het help uiteraard ook, als het team overwinningen haalt. De laatste seizoenen verliep het wat dat betreft soms iets moeilijker. Nu proef ik de drive die nodig is, om stilaan weer naar boven te kijken. Twee opeenvolgende nederlagen zijn weggegomd met die 0-4-zege bij Jong Cercle, maar hier stopt het natuurlijk niet. Een gunstig resultaat volgende zaterdag tegen Hoogstraten en dan zetten we weer een stapje vooruit”, blikt voorzitter Wendy De Wit nu al vooruit.

Bij Jong Cercle overheerste enige droefenis na het nieuwe verlies. Coach Dwight Waeytens spreekt om het vanaf nu over een andere boeg te gooien. “Onze competitiestart was niet eens zo slecht met een 5 op 12. Alleen, als je drie nederlagen op rij slikt, met telkens ook vier tegendoelpunten, dan dringen maatregelen zich op. Misschien moeten we wel teruggrijpen naar de echte waarden van Cercle. Meer als één blok acteren, moet hoe dan ook het uitgangspunt voor de volgende opdrachten zijn. Neem nu die wedstrijd tegen Thes. Wij missen de eerste echte kans van de wedstrijd en wanneer Thes niet veel later de openingstreffer scoort, hangen de kopjes weer naar beneden.”

“Dat is een spijtige vaststelling en het mag ook niet week na week gebeuren. Laat ons deze week die dingen ook eens rustig bespreken en kijken hoe we dat kunnen aanpakken. Want hoe dan ook, blijf ik geloven in de kwaliteiten van mijn jongens”, legt Waeytens zijn nieuwe aanpak bloot.

 

Foto: RV Thes Sport