Tristan Swendrowski: “Een gelijkspel zat er zeker in!”

Tristan Swendrowski

Deel deze inhoud:

De ontgoocheling was groot bij de getalenteerde, goed mee voetballende, jonge doelman Tristan Swendrowski van Herk Sport. Tegen zijn ex-club KVVV ’s Herenelderen werd het een nipte (1-0) nederlaag. Er waren echter voldoende kansen om aanspraak te mogen maken op een gelijkspel. De jonge doelman was dan ook krachtig met zijn uitspraak, vlak na de partij: “Een gelijkspel zat er zeker in!”

Klopt ook wel. Want de eerste helft was in evenwicht. Na de koffie nam de thuisploeg wel licht de bovenhand en kreeg de beste kansen. Tot in de slotminuten Herk Sport enkele unieke kansen niet kon verzilveren.

Tristan Swendrowski

“We hebben ons vandaag zelf in de voet geschoten”, stelde de 19-jarige klasrijke doelman. “In de eerste helft gaven we praktisch niks weg. Akkoord, na de rust kwamen we enkele keren goed weg. Daarna kwamen we ook op achterstand. Daarom moesten we vol aan de bak om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Zodoende kregen we ook voldoende kansen om die 1-1 te scoren. Echter het zat niet mee bij de afwerking. Een gelijkspel had zeker mogelijk geweest. Dit is jammer, want we hebben dit seizoen reeds bewezen dat we onze plaats bij de subtop kunnen rechtvaardigen.”

Speciale match!

“Ja, voor mij een speciale wedstrijd vandaag”, ging de student Rechten voort. “Een wedstrijd tegen mijn ex-club. Vorig seizoen was ik tweede doelman, achter Ivo Spobeck. Toen Herk Sport kwam praten had ik meteen een goed gevoel. Enerzijds, was het zeker jammer om ’s Herenelderen te verlaten, want het is een fijne coach en club. Anderzijds, ik voelde het vertrouwen van iedereen bij Herk Sport. Hier krijg ik mijn kans om als eerste doelman door te breken. Daarom zal ik Herk Sport voor altijd dankbaar blijven. We hebben een toffe bende. Iedereen wil vechten voor elkaar en onmiddellijk werd ik uitstekend opgevangen in de groep.”

“In mijn eerste seizoen als eerste doelman kan ik best tevreden zijn over mijn prestaties. Daarnaast voel ik de progressie. In het zaalvoetbal ben ik ook actief bij Wellen United. Ja, soms druk, maar wel plezant”, besluit Swendrowski uit Schoonbeek.

Tristan Swendrowski