Leuke driepunter voor een hard knokkend Belisia

Leuke driepunter

Deel deze inhoud:

Allicht dat niemand er moeite mee heeft, als we stellen dat Belisia zondag tegen Lyra-Lierse iets meer pakte, dan het wedstrijdverloop eigenlijk voorschreef. Alleen, als je een leuke driepunter kan bijschrijven, moet je die natuurlijk ook niet laten liggen. Het was veel lopen achter de bal en het was hard knokken om de bal ook maar eventjes te beroeren. Maar vooral, het was achteraf toch vooral lekker genieten.

Lyra-Lierse heeft wat met Belisia SV. Altijd leuke, open wedstrijden in het verleden en zondagmiddag was daarop geen uitzondering. Alleen bleek de thuisploeg voor de Lierenaars nog maar eens het struikelblok. De gasten verloren dit kalenderjaar immers nog maar tweemaal. En ja, U kan het allicht al raden, toch wel tweemaal tegen Belisia zeker!

De bezoekers begonnen ook sterk, nadat de onfortuinlijke doelman Cascio de aftrap had gegeven. Leo viel  enkele weken geleden uit met een kruisband- en meniscusletsel, werd inmiddels al operatief behandeld en komt dit seizoen niet meer in actie. Hij zag hoe Adesanya in de openingsminuut al te gretig neerging binnen de rechthoek, toen hij meende een tik te voelen. Nog voor het kwartier kwam Nelissen gevat tussen, om een scherpe voorzet van Van Goylen onschadelijk te maken. De daaropvolgende corner leverde voor Lyra-Lierse niets op.

Warmer werd het toen Peffer naar doel kopte en Versmissen het op slag van rusten van ver probeerde. Verhulst pakte rustig de eerste poging en bij de lage schuiver, tikte hij het leer terug in de flipperkast in. Met een brilstand was het rusten geblazen, een score waar vooral Belisia zich mee kon verzoenen. Al had Stassen net voordien wel gescoord, maar het doelpunt kwam er niet wegens voorafgaandelijk buitenspel.

Na de koffie zakte het spelpeil bij de bezoekers. Zij haalden niet langer de sterke dominantie vanuit de eerste speelhelft, waardoor de thuisploeg ook meer voet aan de grond kreeg. Gek veel doelkansen leverde dat niet op, maar die Belisia eigenlijk ook niet echt nodig. Chantrain pikte het leer op het middenveld op, bediende op rechts de vrijstaande Stassen, wiens voorzet door de ongelukkige Volant in eigen doel gedevieerd werd. Augustijns leverde luttele minuten later, het leer ongelukkig in, maar Baik kwam niet tot scoren. Een dubbelpas met Baik, zonderde Stassen alleen voor doel af, waar Bernd het leer voorbij de hulpeloze Sterkens dropte (2-0).

In de slotminuten sloop Lyra-Lierse nog dichter, maar verder dan dat kwamen de teleurgestelde bezoekers niet meer. Een leuke driepunter voor de thuisploeg, de derde op rij trouwens, en een opdoffer voor Lyra-Lierse, dat haar opponent van zondag nu naast zich moet dulden.

Belisia: Verhulst, Coolen, Vandecaetsbeek, Spruyt (67′ Eddahouz), Chantrain (82′ Cornet), Baik, Maus, etien, Wijnen, Nelissen, Stassen (90′ Mokhtari).
Lyra-Lierse: Sterkens, Augustijns, Vets, Kil (88′ Teunen), Adesanya (65′ Boulaouali), Muyldermans (80′ Weuts), Van Goylen, Versmissen, Schils, Peffer, Volant.
Scheidsrechter: Tom Lamberigts.
Doelpunten: 73′ Volant (1-0, eigen doel), 79′ Stassen (2-0), 84′ Boulaouali (2-1).
Geel: Maus, Etien, Cornet, Verhulst, Stassen, Wijnen, Van Goylen, Kil, Adesanya.
Rood: 94′ Adesanya (2x geel).