Zege en bloemen voor jarige Annelies bij RFC Mandel United

Zege en bloemen

Deel deze inhoud:

De sterke dame achter hoofdsponsor Infinity Jobs bij RFC Mandel United, Annelies Van Hamme, laat je toch niet in de kou staan. Met een zege en bloemen, scoor je altijd. Als dat dan nog in de derby op KSC Wielsbeke gebeurt en je verzekert je gelijktijdig van het behoud van de leidersplaats, kan het weekend al niet meer stuk. Moet ook Louis Neefs destijds al bedacht hebben met een muzikaal bloemetje voor zijn ‘Annelies’.

Zo vlot als de 2-5-eindscore misschien laat vermoeden, liep het anderzijds ook weer niet. De thuisploeg verloor vorig weekend nog op het veld van Elene-Grotenberge. Vastbesloten om deze misstap recht te trekken, hield KSC Wielsbeke één speelhelft stand. Zoals wel vaker in een derby, haalde de verbetenheid het in die tijdspanne van verfijnd en technisch voetbal, zodat met een brilstand rusten geblazen werd.

Na de pauze, scoorden de bezoekers vrijwel meteen. KSC Wielsbeke toonde respect voor de leiders, maar probeerde vanuit de eigen organisatie voor weerwerk te zorgen. De thuisploeg werd twintig minuten voor tijd met de gelijkmaker beloond. De vreugde was evenwel van korte duur, want geen volle drie minuten later bracht Jarric Buysse zijn team weer op voorsprong. In de slotfase liep Mandel United verder uit. Kaba lukte meteen daarop de aansluitingstreffer. De tweede pot van de namiddag van Buysse was er voor de gastheren evenwel teveel aan.

Nieuwe nederlaag dus voor KSC Wielsbeke, dat rekent op de terugkeer van Dejaegere. “Jari is opnieuw aan het trainen met de groep en is voor ons enorm belangrijk. Niet alleen als kaatser en aanspeelpunt, maar ook als de man die binnen de rechthoek gevaarlijk kan zijn. Met of zonder hem, scheelt toch een slok op een borrel.” Mandel United wist met deze uitgesproken zege niet alleen Annelies te plezieren. RFC blijft sowieso aan de leiding. Het schept de hete soep in het bord van achtervolgers Wetteren, HO Kalken en Jong Lede.

Wielsbeke: Van Renterghem, Wysselinck, Gheeraert (79′ Verstaen), Noppe (71′ Coopman), Steelant (60′ Wullaert), Maddens, Decoster, Beeuwsaert, Kaba, Luckx, Vandenbroucke.
Mandel United: Dutoit, Vanacker, Himpe, Jules Desot, Vandemaele, Pardo, Buysse, Libbrecht, Prez (86′ Shkodra), Arthur Desot (76′ Vervacke), Brogniez (67′ Dhondt).
Scheidsrechter: Niels De Ruyck.
Doelpunten: 54′ Jules Desot (0-1), 69′ Luckx (1-1), 72′ Buysse (1-2), 84′ Dhondt (1-3), 87′ Kaba (2-3), 88′ Buysse (2-4), 90′ Jules Desot (2-5).
Geel: Noppe, Decoster.

 

Foto: RV RFC Mandel United