Jonas Delalieux:” Hebben ons laten zien tegen PAOK aan Europa!”

Jonas Delalieux

Deel deze inhoud:

Het werd een leuke Europese avond in de ‘Alverberg’ tussen Hubo Limburg United en PAOK uit Thessaloniki. Drie quarters konden de boys van T1 Raymond Westphalen zich uitmuntend presenteren aan Europa. Met een subliem trio Jonas Delalieux, Thibault Vanderhaegen en Jarne Lesuisse. Topschutter werd Jonas Delalieux en op de persconferentie was hij uiteraard ontgoocheld, na de 70-74-nederlaag. Daarnaast wel trots dat Limburg zich kon laten zien tegen PAOK aan Europa!

De 200-tal Griekse supporters, vooral vanuit Duitsland naar Hasselt afgezakt, zorgden voor een helse sfeer. Hun decibels sprongen over het lawaai van de thuisaanhang, die ook flink te keer ging. De Grieken openden sterk via Kreuser (ex-Antwerp Giants). Jonas Delalieux en Pemberton brachten de bordjes in evenwicht (21-21, Q1).

Jonas Delalieux

Subliem tweede quarter!

United stak een tandje bij in het tweede schuifje en kon stelselmatig een kloof slaan (rust 42-35). Dan nog te zeggen dat Robert Jones, had een zeer moeilijke avond, al na enkele minuten met drie fouten achter zijn naam stond. Daarnaast was de foutenlast duidelijk in het nadeel van de thuisploeg.

Laatste vijf minuten fataal!

Na de rust bleef United, met een sterke Wout Leemans het commando voeren. De Grieken vochten terug, maar een subliem duo Delalieux-Vanderhaegen hielden een voorsprong op het bord (Q3 58-49).

Een stuntzege leek in de maak, maar in de laatste vijf minuten kon PAOK erop en erover. Hubo moe gestreden kon wel met opgeheven hoofd terugblikken op hun eerste poulewedstrijd.

Jonas Delalieux

Grote klasse wat de ervaren Jonas Delalieux wekelijks brengt. Zijn inzet en inzicht zijn van goudwaarde voor het team.

“We hebben ons laten opmerken in Europa”, stelde klasbak Delalieux. Helaas, geen overwinning. Terwijl we drie quarters de betere ploeg waren. Zodoende is het natuurlijk een leerrijke partij. Waardoor iedereen kan zien dat de kleine foutjes worden afgemaakt op dit niveau. Daarnaast mogen we fier zijn op deze prestatie. Het talrijk opgekomen publiek heeft genoten. Of ik onder de indruk was van de Griekse supporters? Er moet meer gebeuren voordat ik onder de indruk ben (lacht). Maar het was leuk, die geweldige sfeer.”

Oorzaak van nederlaag?

“De vermoeidheid zal zeker zijn tol hebben geëist in de slotfase. Dat is echter niet alleen de oorzaak. Defensief waren we in bepaalde cruciale fases niet solide genoeg. Daarnaast lieten we te veel vrijworpen liggen. Ach, nu even de knop omdraaien en ons klaar stomen om volgende week in Hongarije te gaan knallen.”

T1 Raymond Westphalen

De Tongerse coach was enerzijds, ontgoocheld over het resultaat. Anderzijds, ook wel trots op zijn jongens.

“Voor veel jongens was dit hun eerste Europese wedstrijd tegen toch een sterk PAOK. Daardoor kwamen we aan de start als underdog, maar we hebben gevochten als leeuwen. De vermoeidheid deed ons de das om? Flauwe kul. Mijn jongens kunnen 40 minuten aan. We hadden de match eerder kunnen beslissen. Op zo een momenten mis je natuurlijk de ervaring van Serron. Wanneer hij gaat terugkomen? We zullen zien.”

Nieuwe center?

Door het uitvallen van Toon Ceyssens is er extra versterking op komst. In de wandelgangen en in Leiden viel de naam van een Afrikaanse center van 2m11. Afwachten natuurlijk of deze geruchten terecht zijn.

“Wanneer mogen we de nieuwe center verwachten? We zullen zien. Ik loop niet op de feiten vooruit.”

 

TOP 3 scores: Delalieux 19, Pemberton 12, Vanderhaegen 11, Holmes 11.

Jonas Delalieux