Desastreuze start bij Delta Londerzeel eist zijn tol

Desastreuze

Deel deze inhoud:

Van een desastreuze start voor Delta Londerzeel gesproken. Noch coach Jimmy De Groeve noch het clubbestuur had allicht een puntentotaal van drie na zes wedstrijden voor ogen. Na het 0-4-verlies bij ERC Hoeilaart besloot het bestuur om in te grijpen. Het ontslag van Jimmy De Groeve was het gevolg.

Voor het seizoen had iedereen nochtans het volste vertrouwen. Vorig jaar werd knap in de linkerkolom afgesloten en De Groeve was vastbesloten dit seizoen minstens even goed te doen. Er waren inderdaad wel enkele spelers vertrokken, maar de scoutingscel vulde hun leemte met nieuwe profielen op. De derby tegen Londerzeel United op de openingsspeeldag won geelrood met overtuigende 4-0-cijfers. Meteen een driepunter dus, ware het niet dat de zege later in een forfait werd omgezet voor de groene tafel. United ontdekte namelijk een inbreuk tegen de -23-regel. Een uitspraak, waarbij de gemoederen in Londerzeel nog altijd oplaaien.

Ook een week later pakten ‘De Deltanen’ nog de zege op Schepdaal, maar van dan af werd het stil. Coach De Groeve kreeg zijn team niet meer op de rails en week na week kwam de vormdip scherper tot uiting. “In zoverre, dat we dienden in te grijpen. Wij hebben het volste respect voor Jimmy De Groeve, die hier toch al zowat 10 jaar aan deze club verbonden is. Eerst als speler, nadien als T2 en sinds enkele seizoenen als hoofdcoach. Zo leidde hij ons twee seizoenen geleden naar de titel in derde provinciale. Als je dan evenwel merkt, dat in het tweede seizoen in tweede provinciale, de aanpak van de trainer niet meer aanslaat, moet je wel iets doen”, luidt het binnen de club.

Het clubbestuur benadrukt nogmaals het volste respect te hebben voor de kwaliteiten van Jimmy De Groeve. In haar betrachting om het seizoen alsnog te redden, werd evenwel ingegrepen. Stijn De Valck (T2), Gert Buggenhout (keeperstrainer) en Ken Van den Troost als sportief verantwoordelijke, nemen voorlopig de honneurs waren. Intussen voert de clubleiding gesprekken met mogelijke kandidaten in afwachting tot er een nieuwe coach is. Aan de spelersgroep nu, om zaterdagavond (20u) tegen Hekelgem op te staan en de desastreuze start met een eerste succesje uit te wissen.

 

Foto: RV KVC Delta Londerzeel