GS Voormezele moet op zoek naar een nieuwe coach

GS Voormezele

Deel deze inhoud:

Wat zal het vreemd zijn als je de volgende dagen bij GS Voormezele vruchteloos op zoek gaat naar een vertrouwd gezicht. Gerdy Saelens zal inderdaad niet langer voor de bank postvatten bij de derdeprovincialer. Teleurgesteld door het uitblijven van resultaten en ingegeven door een nieuwe zware opdoffer, besloot hij om zijn taak als coach neer te leggen.

GS Voormezele moet dus de zoektocht naar een nieuwe oefenmeester aanvatten. Saelens was vijf seizoenen bij groenwit aan de slag. Vorig seizoen zag het er ook lange tijd slecht uit. Drie zeges in de laatste vier wedstrijden, bleken uiteindelijk voldoende om net weg te blijven van de degradatieplaatsen. Wil Gold Star dat dit seizoen nog eens flikken, zal het de volgende weken flink uit zijn pijp mogen komen. Het zal dan wel zonder Gerdy Saelens moeten gebeuren, die na de 1-6-nederlaag van zondag, zijn functie neerlegde.

“Er zijn een aantal oorzaken voor mij. De overgave, die nodig is om op zondag te kunnen presteren, zag ik niet langer terug in de week”, aldus Gerdy. “Nochtans moet je arbeid leveren, wil je daar op de wedstrijddag de vruchten van kunnen plukken. Nu, onze voorbereiding was ook al niet denderend en dat sleepten we ook de voorbije weken mee. En eerlijk, ik moet voor een deel de schuld uiteraard ook bij mezelf zoeken. Als de mosterd niet meer pakt en je krijgt het niet omgebogen, dan moet je voor jezelf ook een balans maken. Alles in voetbal staat of valt nu eenmaal met resultaten. Die zijn er niet op dit ogenblik, dus leek het mij logisch mijn functie per direct vacant te stellen”, aldus Saelens.

Bij de club zitten ze uiteraard een beetje verveeld met de huidige situatie. Geen enkel punt na zes wedstrijden, amper drie keer gescoord en al 29 tegengoals. Geef toe, er zijn prettiger omstandigheden dan deze. Wil GS Voormezele zich alsnog redden, kan puntenwinst niet langer uitblijven. Zondag wacht er de korte trip naar buur Dikkebus, maar of er tegen dan al een nieuwe coach is aangesteld, is maar zeer de vraag. Als we de spelersgroep een goede tip mogen meegeven. Beter ook even in ’t eigen hertje kijken, nog even voor het slapengaan’. Woorden van de veel te vroeg gestorven Antwerpse dichteres Alice Nahon, die 100 jaar na datum nog altijd waarheid zijn.

 

Foto: RV GS Voormezele