Sijsele maatje te klein voor BK Tongeren!

Sijsele

Deel deze inhoud:

In TDM2 blijven de Eburonen in hun eigen Pibo hal uitstekend presteren. Nu was Sijsele duidelijk een maatje te klein voor het team van sportieve baas Sacha Massot. Uiteindelijk werd het een monsterscore van 104-74. Zes spelers zaten in de dubbele cijfers. Topschutters werden Rune Ponsaers en Julien Walravens met elk twintig punten. Gaëtan Hertay was ook goed bij shot en liet 18 punten optekenen.

Kon Sijsele dan helemaal geen vuist maken? Jawel hoor. In de eerste helft waren de bezoekers zelfs de evenknie.

Sterke Bullock bij Sijsele!

In het eerste quarter kon BKT wel twee keer een kloofje slaan. Sijsele met een beresterke Bullock, werd topschutter met 28 punten, vocht terug en kon op gelijke hoogte komen (Q1 18-18). Ook in het tweede kwart hielden beide ploegen mekaar in evenwicht. Daardoor bleef het spannend en een aangename partij.

Sijsele nam even de leiding over, maar met snel basket en perfecte defense kon Tongeren dat snel rechtzetten. Daardoor gingen de Ambiorixzonen richting kleedkamer met een kleine bonus (46-39).

Subliem BKT na de rust!

Halfweg het derde quarter nam BK Tongeren meer afstand met een reeksje. Het intensief, collectief rebounden gaf Sijsele minder kansen om te scoren. Toch konden de gasten blijven aanklampen. Deze keer vanop de vrijworplijn. Zodoende bleef alles nog open, na einde Q3 (72-62).

Sterk slotoffensief van BKT!

Even kon Sijsele door hoge pressing de schijn nog hoog houden. Want ze bleven de eerste minuten aanklampen (75-70). De Eburonen bleven echter kalm. Geen paniek dacht coach Massot. Met snelle balcirculatie en knappe combinaties nam de thuisploeg nu definitief afstand. Onder impuls van Ponsaers, Walravens en de broers Hertay werd Sijsele nu van het kastje naar de muur gespeeld. Een geweldige Ponsaers, wat is die jongen sterk op dreef, knalde de century binnen. Sijsele was het noorden kwijt en kreeg dus uiteindelijk nog een zware pil (104-74) te slikken.

Sijsele