Michiel Partoens oppermachtig in strijd voor Benelux-titel!

Deel deze inhoud:

Is dit een sprookje of werkelijkheid? Zondagnamiddag moest de kampioen Michiel Partoens, na een zeer korte nacht, nog bekomen in de sauna. Zaterdagnacht had hij immers geschiedenis geschreven. Na de Vlaamse en Belgische titel kon hij op een indrukwekkende manier ook de Benelux-titel aan zijn palmares toevoegen. In een sfeervolle Spirou Dome van Charleroi versloeg hij oppermachtig de Bosniër Adnan Deronja in het cruisergewicht in drie ronden!

Nog maar twee jaar is Michiel Partoens aan het profboksen. Daarnaast blijft hij zijn boeiende sport combineren met een job als leerkracht LO aan het Atheneum Tungrorum in Tongeren. Bovendien op één jaar tijd kon hij de drie vooropgestelde titels behalen. Zeven kampen gestreden, zeven keer gewonnen. Zodoende Vlaams, Belgisch en nu ook Benelux-kampioen!

Michiel, dit is bijna buitenaards! Ga je in de toekomst nog wel tegenstrevers vinden, die het durven om tegen je te strijden in de ring?

“Laten we aub niet te hard van stapel lopen en de voeten op de grond houden”, sprak de krachtpatser, zondagnamiddag met een hese stem. “Het werd een korte, maar heerlijke nacht. Voorheen was het keihard werken om aan die kamp te kunnen starten. Als je dan die Benelux-titel kan binnenhalen… er valt een enorme druk van je schouders.”

Vertel eens. Hoe verliep de kamp?

“Adnan Deronja kan gevaarlijk uit de hoek komen”, weet de 27-jarige intelligente bokser. “Daarom probeerde ik hem meteen bij de keel te grijpen. Zodoende kreeg hij weinig kansen om mij in de hoeken te drijven. Agressief en aanvallend boksen is mijn stijl. Er waren 30 kampen in de Dome Arena. Als je dan als laatste in de ring moet, dan wil je op een nachtelijk uur, de klus ook zo snel mogelijk klaren. Echter zonder één seconde de concentratie te verliezen.”

Tegen de vlakte

“In de tweede ronde kon ik gepast toeslaan en vloog de Bosniër tegen de vlakte. In de derde ronde kwam een flinke uppercut en deze opstoot werd Deronja fataal. De ontlading was enorm groot. Daarom ook vandaag die hese stem (lacht). Ik heb slechts twee uurtjes geslapen en dan hangen er nog journalisten aan de lijn, rond de middag (lacht).”

Welke invloed heeft die Benelux-titel op het verdere verloop van je carrière?

“Die Benelux-titel moet mij meer kansen bieden om definitief door te breken in Europa”, stelt de klasbak uit Millen bij Riemst. “Er zijn reeds enkele aanbiedingen om in Europese steden te gaan boksen. Ik beschik over een super team en mijn begeleiding is top op alle vlakken. Het team wil eerst alle opties rustig bekijken. Daarna zal ik in samenspraak knopen doorhakken. De tegenstrevers zullen in de nabije toekomst alleen nog maar sterker worden. Waardoor ik zelf ook kan groeien. Eerst nu de nodige rust nemen. Ah ja Guido. Binnen een paar weken gaan we samen iets eten. Ik beloof het je. Ja, reeds twee jaar (lacht). Echter, nu zal ik er werk van maken. De laatste week voor de kamp moest ik nog op dieet. Geen koolhydraten. Nu mag ik mij even laten gaan.”

Michiel Partoens