Peter Voets: “Verdiende derbyzege tegen Zwaluw Vechmaal!”

Deel deze inhoud:

In derde provinciale C Limburg zal de titelstrijd spannend blijven. Na zes speeldagen staat Lanaken nog alleen aan de leiding. De concurrenten Unico Tongeren en Zwaluw Vechmaal beten in het zand. Unico Tongeren ging thuis verrassend onderuit (1-2) tegen Kesselt. Daarnaast kon FC Habo-Borgloon, in een pittige derby, een verdiende nipte 1-0-zege behalen tegen Zwaluw Vechmaal. Daar was T1 Peter Voets ook van overtuigd.

Voor de aftrap was er andermaal een triestige vaststelling! Ref Kaan Koseoglu moest het stellen in de burenstrijd zonder lijnrechters. Niet de eerste keer dit seizoen!

Het werd lange tijd een gesloten partij tussen twee teams, die zo een derby niet willen verliezen. Zodoende hevige strijd en bij momenten toch trachten goed voetbal te brengen. De bezoekers hadden pech, toen na amper vijf minuten, Yannick Honhon uitviel door een liesblessure.

Daarna kon je alleen maar vaststellen dat de thuisploeg gretiger was. Daarbovenop rond het kwartier erg gevaarlijk. Een buffelstoot van Amar Becirbegovic ging al dan niet binnen. In de kluts kwam de bal tegen een arm van een bezoekende verdediger aan. Iedereen bij de thuisploeg claimde een strafschop.

In de slotfase van de eerste helft was er nog een kopbal van kapitein Clerinx naast. Op slag van rust ook een mooie gelegenheid voor het team van T1 Sven Hoste. Echter, Balendock knalde naast.

Peter Voets

Meer animo in de tweede helft!

Na de rust meer animo. Bovendien werd het ook bitsiger en moest de ref met een aantal kaarten zwaaien. Op het uur een prachtige vrije trap van Manshoven. Doelman Simon Wagner, had een sublieme redding in huis, met een prachtige zweefsprong. Daarom nog steeds een brilscore.

Daarna kreeg FC Habo-Borgloon het even moeilijk. De gasten kwamen opzetten. Na een assist van Balendock kon Choukri uitpakken met een lepe plaatsbal. Doelman Bart Buysmans, altijd een betrouwbaar sluitstuk, was bij de pinken.

Doelpunt Jordan Nkouamo!

Nog voor het ingaan van het slotkwartier sloeg de thuisploeg toe. Een hoge voorzet van Rosvelds, geweldige wedstrijd, werd doorgekopt. Aan de tweede paal kon de vrijstaande Jordan Nkouamo beheerst afwerken. Het was balen bij doelman Simon Wagner, die vlak na de partij het nog niet kon geloven. “Hoe kan die jongen vanuit die positie scoren? Dat mag nooit gebeuren. We geven hier zelf de zege in geschenkverpakking.”

Een echt slotoffensief kwam er niet meer. Op basis van een sterke eerste helft een verdiende zege voor FC Habo-Borgloon. Daardoor een knappe vijfde plaats.

T1 Peter Voets

“Dit zijn de wedstrijden waarvoor je extra leeft”, glunderde T1 Peter Voets. “Daarvoor moesten we diep gaan. Met het mes tussen de tanden. Zodoende wisten we op voorhand dat er felle duels gingen volgen. Het burenduel tegen Zwaluw Vechmaal hoort bij de hoogtepunten van het seizoen. Of er extra druk kwam bij kijken? Waarom? Om de aansluiting met leider Lanaken niet te verliezen?”

Peter Voets

“Ach, laten we realistisch blijven”, vervolgt één coryfee van STVV. “We spelen goed georganiseerd en kunnen elk team in de reeks pijn doen. Daardoor kunnen we zeker meedraaien bij de eerste vijf. Titelambities daar spreken we hier niet van. Bovendien is het ook nooit de bedoeling geweest van onze voorzitter Erwin Manshoven. Daarbovenop willen we niet met druk op de ketel voetballen. Iedere wedstrijd gedisciplineerd aanpakken en vechten voor elke morzel grond.”

Was het een verdiende zege?

“Je zag de wedstrijd toch ook? Wat is jouw mening? Op basis van een sterke eerste helft zeker verdiend? Ik moet je mening delen. Daarnaast kregen we ook wel enkele mogelijkheden in die tweede helft. Bovendien konden we het enige doelpunt scoren. Anderzijds, ik kan je volgen. Want in de eerste helft rond het kwartier hadden we moeten scoren met die kopbal van Becirbegovic.”

“Daarbovenop hebben we praktisch niks weggegeven. Daarom zeker een verdiende zege. Zodoende gaan we nu een feestje bouwen. Daarna is het weer concentreren op de volgende opdracht. Met opnieuw een thuiswedstrijd. Deze keer krijgen we FC Alken over de vloer”, besloot de 56-jarige STVV-Legende.