Laurens Vermijl: “Terechte puntendeling!”

Laurens Vermijl

Deel deze inhoud:

De Damburgers kwamen niet verder dan een scoreloos gelijkspel in de derby bij KSK Tongeren. Na de rust domineerden de bezoekers grotendeels de partij. Door vooral de invalbeurt van Seppe Brulmans. Ook de technisch, snelle flankspeler Laurens Vermijl kon voor gevaar zorgen. De Perenaar was na de partij eerlijk in zijn analyse. Een terechte puntendeling was zijn conclusie.

De eerste helft konden we op het conto schrijven van de Eburonen. Na de koffie kwam Bocholt VV meer in de partij. Al was het toch wachten tot in de slotfase op twee gevaarlijke fases. Eerst een geweldig afstandsschot van Takidine en een vrije trap van Brulmans. Telkens had de Tongerse doelman Vandecaetsbeek een sublieme reflex in huis. Vleugelaanvaller Laurens Vermijl was op zijn best en betrokken in de meeste aanvallen.

Laurens, wat is je analyse over de wedstrijd?

“We wisten dat het geen gemakkelijke avond ging worden in Tongeren,” opende de 27-jarige Laurens Vermijl. “De Ambiorixzonen staan onder hun waarde gerangschikt. Onze coach Yves Beckers wist dat uiteraard. Daardoor verwacht je dan dat we scherp zouden starten. Helaas, niet het geval.”

“De eerste helft was voor KSK Tongeren. Na de pauze werden we dominant, zonder veel doelgevaar. Alleen in de slotfase kregen we dus twee goede mogelijkheden. Ach, we moeten eerlijk blijven. Deze puntendeling is terecht.”

Geen goede zaak voor Bocholt VV. Gezien jullie ambities, toch?

“Frustrerend. Absoluut, want we willen inderdaad naar boven kijken. Nu staan we op de zesde plaats, maar de meeste teams zitten nog op een zakdoek samen. Daarom geen paniek. Daarnaast is het uiteraard jammer dat we twee punten laten liggen, maar de drie punten hadden we ook niet verdiend.”

Sleutelspelers

“We missen enkele sleutelspelers en dat is merkbaar”, vervolgt de broer van Marnick Vermijl, die bij Thes Sport speelt. “De centrale as is aangetast door blessures. Akkoord, we hebben een ruime kern en kunnen dat wel opvangen. Toch is het kwaliteitsverlies merkbaar.”

En hoe is het met u?

“Goed. Zoals je ziet (lach). Eindelijk eens een periode zonder blessures. Daarnaast begin ik stilaan naar mijn oude niveau te groeien. Bovendien heb ik alle wedstrijden gespeeld. Ik voel mij uitstekend hier in Bocholt. Een fijne, toffe club.”