Shermaine Martina: “Dit punt is een serieuze opsteker!”

Shermaine Martina

Deel deze inhoud:

Na de brilscore in de derby tussen SK Tongeren en Bocholt VV konden beide teams daarmee leven. Centrale verdediger Shermaine Martina, heeft de looks van Virgil van Dijk, speelde een dijk van een wedstrijd tegen de beresterke spits Elvis Mehanovic. In het Tongerse kamp deed die puntendeling enorm deugd. Shermaine Martina was overtuigd, dat dit punt een serieuze opsteker zal wezen voor de komende weken.

Bij de Damburgers loopt de Nederlandse spits Elvis Mehanovic, ex-spits overigens van SK Tongeren. Natuurlijk kan je zo een klasse speler niet bij elke fase afstoppen, maar grotendeels lukte dat Shermaine Martina wel. De voorbije weken bleef de sympathieke Nederlander, altijd in voor een grapje, aan de kant door een achillespeesblessure. Joran Larondelle (ziek) moest nu postvatten op de bank.

Shermaine wat een geweldige wedstrijd. Wist je überhaupt iets af van Elvis Mehanovic?

“Een Nederlands duel tussen twee goede vrienden”, klonk de 28-jarige Martina verrassend. “Nou, we kennen elkaar al zeer lang, van bij de jeugd van MVV Maastricht. Daarnaast had ik voldoende informatie over zijn kwaliteiten. Hoe ik hem zo goed kon afstoppen? Moet ik je alles gaan verklappen (lacht)? Een sterke spits als Elvis moet je altijd in het zicht hebben. Daardoor kan hij zich moeilijk vrij kappen en gevaarlijk worden. Het werden felle, leuke duels.”

Shermaine MartinaJullie staan met 3 op 18 nog steeds met de rode lantaarn in handen. Echter daar kon je weinig van merken. Hoe komt dat?

“We staan met zijn allen achter onze uitstekende coach Alexandre Di Gregorio. Ondanks die vervelende laatste plaats, beschikken we over voldoende vertrouwen. Dat bleek opnieuw tegen Bocholt VV. Alleen valt het in bepaalde fases tegen. Vaak is het van net niet. Daarnaast hebben we in meerdere wedstrijden ook punten verloren door dubieuze beslissingen. In Pelt kregen we geen strafschop en in Termien had die laatste goal moeten worden afgekeurd. Daarom is deze groep ook nooit gaan panikeren. Indien we spelen met het mes tussen de tanden, kunnen we van elk team winnen.”

Akkoord, maar het schoentje wringt toch bij de afwerking, nietwaar?

“Eens die ballen binnen vliegen zal ook dat probleem zichzelf oplossen. Daarom ben ik het niet eens met de analyse van jullie. Hoe zo? Ik hoor hier in de gang dat iedereen kan leven met die puntendeling. Enerzijds, is dat inderdaad een serieuze opsteker voor ons, want Bocholt is een kandidaat voor promotie. Anderzijds, wij hadden moeten winnen! De eerste helft was volledig van ons en na de rust kregen we ook nog enkele uitstekende kansen. Met een kopbal van Lo Presti tegen de paal. Als je een optelsom maakt van onze kansen, dan hadden het drie punten moeten zijn.”

Berg en Dal VV

“Ja, dan is het volgende week, opnieuw thuis, tegen Berg en Dal VV een must dat we zegevieren. Het team van Aziz Moutawakil is sterk zeg je? Zal best wezen, maar dat zijn wij ook.”, besluit Martina met een knipoog.