Coach Yves Beckers kan leven met brilscore op KSK Tongeren!

Yves Beckers

Deel deze inhoud:

De klok stond op vijf voor twaalf bij KSK Tongeren. T1 Alexandre Di Gregorio wist natuurlijk dat puntengewin nodig was tegen Bocholt VV, om het vertrouwen weer te kunnen opkrikken. De Eburonen speelden met het mes tussen de tanden. Na de rust kwamen de Damburgers beter in de partij, maar het bleef bij een terechte brilscore. Bezoekend coach Yves Beckers, altijd eerlijk in zijn analyse, kon leven met de puntendeling. Voor rode lantaarn KSK Tongeren is dit punt toch een opsteker.

Wie dacht een dode ploeg tussen de lijnen te zien, kwam bedrogen uit. KSK Tongeren nam een gretige start en kon dreigen in het openingskwartier met een kopbal van Spailier naast. Ook Dupain was regelmatig mee in de frontlinie. Zijn gevaarlijke voorzet ging rakelings voorlangs.

Eerste helft voor KSK Tongeren!

Wat bracht Bocholt? Pas in de slotfase van de eerste helft kwamen de Damburgers opzetten. Zodoende bleven de beste kansen in de eerste helft voor de Ambiorixzonen. Halverwege een afleggertje van Spailier naar de sterk spelende Callemin, die verschroeiend kon uithalen. Doelman Wertelaers had een knappe reflex in huis en kon het leder uit de hoek halen.

Door inbreng Seppe Brulmans waren de Damburgers, na de rust, op de afspraak!

De bezoekende coach greep in met de inbreng van regisseur Seppe Brulmans. Plots gingen de Damburgers beter voetballen en meer domineren. De thuisploeg ging loeren op de counter en kreeg enkele unieke kansen. Iets na het uur kwam die voor Junschleger, maar de Nederlandse flankspeler, knalde naast.

Vlak daarop haalde Callemin uit, maar ook naast. Daarnaast kwam Bocholt aandringen langs een bedrijvige Laurens Vermijl. Toch moesten we wachten tot in de slotfase. Eerst een geweldige pegel van Takidine, idem reflex van Vandecaetsbeek, die de loeier onder de deklat kon weg boksen.

Drie minuten later de beste kans voor KSK Tongeren. Voorzet Cilt en Lo Presti kopte tegen de paal. In de slotseconden had Vandecaetsbeek opnieuw een geweldige redding in huis op een vrije trap van Brulmans. Zodoende bleef het bij een brilscore.

Yves Beckers

“Het werd in mijn ogen een gesloten eerste helft”, stelde de T1 van Bocholt VV. “KSK Tongeren was de betere ploeg. Daarnaast ook de beste kansen in die eerste helft. Na de rust kwamen we beter in de partij, door de inbreng van Seppe Brulmans. We domineerden en kregen ook enkele kansen. Anderzijds, er waren ook mogelijkheden aan de overkant met Lo Presti tegen de paal. Daarom kan ik leven met deze puntendeling. Achteraf kan je natuurlijk zeggen dat we hier twee punten verliezen. Zo wil ik het niet bekijken. Waarom niet? Omdat dit Tongeren duidelijk onder hun waarde staan gerangschikt. Daarnaast is dat een goed voetballende ploeg. Hier gaan nog veel ploegen punten laten liggen. Daarom ben ik, gezien onze reactie in de tweede helft, al bij al een tevreden coach.”

Yves Beckers