In eigen huis verliezen; lang geleden voor KVK Wellen.

In eigen huis verliezen

Deel deze inhoud:

In eigen huis verliezen, daarvoor moeten we in het geval van KVK Wellen terug gaan tot februari van dit jaar. Met de komst van buur Termien, zelf nog op zoek naar een eerste uitzege, gebeurde het dus nog eens een keer. In een partij van veel ‘eerstes’, lukte de thuisploeg vroeg in de partij de openingstreffer. Dat bleek uiteindelijk niet voldoende om die eerste keer in eigen huis verliezen, te voorkomen. 

Behoorlijk wat volk en sfeer voor deze derby, maar daar was de voorstelling van alle jeugdteams allicht niet vreemd aan. Deinend op het enthousiasme van dat jonge volkje, scoorden de gastheren al vroeg in de partij. Alessio Allegria bedient vanop rechts de toesnellende Bram Poell, die met zijn … eerste seizoenstreffer zijn team op voorsprong brengt. Lang moest Termien niet van die opdoffer herstellen. Gaandeweg drukte het Wellen achteruit, waarbij de thuisjongens op de counter achter een tweede mogelijkheid aanholden. Bezoekend portier ging gevat plat op de poging van Allegria. Echt grote mogelijkheden bleven nadien uit, totdat Aykaç op de linkerflank wegsnelde en uitgekomen Schevenels omspeelde en binnenlegde.

Na de koffie bleef Termien zijn aanvallende impulsen uit het derde kwartier voeden. Piras werd met een listig doorsteekpasje voor doel afgezonderd en nog voor het uur wezen de bordjes 1-2. Wellen probeerde nadien wel de bakens te verzetten, maar het was even vaak opletten geblazen voor de omschakeling bij de gasten. Toch kreeg de thuisploeg nog enkele halve kansjes. Ponet kopte net naast, Winkels zag zijn poging aan de verkeerde kant van de paal buiten belanden en ook de schuiver van Ernens miste het doelvlak van een niets. Termien behaalde alzo de eerste uitzege van het seizoen en voor Wellen was het dus een eerste keer in eigen huis verliezen.

Wellen: Schevenels, Braeken, Vanderheiden, Allegria (57′ Vanderhoeft), Huygen, Dieme (62′ Ponet), Poell, Meeus, Winkels, Ernens, Ramaekers (46′ Haex).
Termien: Valkeners, Leyssens, Piras, Degeling (81′ Terwingen), Meteso-Liongola, Aykaç (67′ Carvalho), Claes, Stefani (88′ Oizaz), Ospitalieri, Neven,  Heeren.
Scheidsrechter: Jan Krieken.
Doelpunten: 7′ Poell (1-0), 37′ Aykaç (1-1), 57′ Piras (1-2).

Foto: RV Facebook KVK Wellen