Sterke tweede helft levert Sporting Pelt overwinning op!

sterke tweede helft

Deel deze inhoud:

Sporting Pelt won op de afgelopen speeldag in de Super Handball League op het veld van Houten. Maar daarmee is ook eigenlijk alles gezegd. Het team van Korneel Douven liet na, net als in eerdere matchen, de wedstrijd overtuigend naar zich toe te trekken. De tweede overwinning zorgde wel voor opluchting in het Peltse Dommelhof. Net voor de komst van het Nederlandse Hurry-Up uit Zwartemeer.

Voor één speler bij Sporting Pelt is het alvast een leuk weerzien met de club uit de Duitse grensstreek in Nederland. Tommie Falke, de man die heel Pelt naar een titeldelirium wierp, maakte in 2019 de overstap van Hurry-Up naar Pelt. Voor hem zijn de wedstrijden tegen Hurry-Up dus sowieso met een speciaal, famliaal kantje.

Omtrent de eerste helft van Sporting Pelt tegen Hurry-Up kunnen we eigenlijk een deel herhalen van de afgelopen wedstrijden. Een wisselvallige eerste helft, met vlagen van goede defense door doelman en verdediging werden afgewisseld met slordige ballen, het weggeven van strafworpen aan Hurry Up, en het zelf niet 100% afronden van de doelshots. De ruststand was dan ook in het Peltse Dommelhof na de eerste dertig minuten 18-18 waarmee de Nederlanders vooral tevreden konden zijn.

In de tweede helft liet Sporting eindelijk haar echte gelaat zien. Strijd, passie, vuur en vooral scorend vermogen! In een mum van tijd (lees 8 minuten) klom het van 18-18 via een sterke Antic en uitblinker Falke naar 24-20. Een voorsprong die de ploeg van Korneel Douven dit keer niet zomaar meer uit handen zou geven. Integendeel, het initiatief bleef aan Peltse kant in een tot dan sterke tweede helft. Enkele heerlijke shots belanden binnen bv. de 27-22 van Steins. Een kwartier voor tijd stond er een mooi verschil van vijf op het Peltse scorebord. Maar wat willen vijf doelpunten verschil zeggen in het hedendaagse handbalspelletje. Die voorsprong kan zo wegsmelten als sneeuw voor de zon.

Gelukkig is de winter nog even van ons verwijderd want de Peltse sneeuw smolt niet dit keer. Vijf minuten resterend op de klok en de kloof leek nu definitief gemaakt met een score van 33-26. Toch was het nog oppassen geblazen maar een rake strafworp van Stollman en een knap doelpunt van De Grave on the buzzer zorgde voor de 37-29 eindstand in het Peltse Dommelhof. En zo trekt Sporting Pelt de derde overwinning dit keer wel overtuigend over de streep na een erg sterke tweede helft. Met deze zes punten staat ook meteen wat terug tussen de mensen in het klassement. Zo kan de volgende wedstrijd met vertrouwen tegemoet kijken.