HUBO Handbal zet goede reeks verder met winst tegen Volendam!

HUBO

Deel deze inhoud:

HUBO Handbal verloor in de Super Handball League eerder van KTSV Eupen en Achilles Bocholt. Toch wist de ploeg van de trainer Dewit te stunten in en tegen Visé, nog steeds de huidige Beneleaguekampioen en bekerhouder, en versloeg het ook Lions in eigen huis. Zaterdagavond kregen de Limburgers een zware kluif voorgeschoteld met KRAS Volendam, dat eerder al in Pelt overtuigend met de twee punten ging lopen.

HUBO Handbal begon heel sterk aan de partij, met ook meteen een scherp keepende Kevin Siraut tussen de palen. Dat resulteerde na tien minuten spelen in een knappe 4-1 voorsprong. De thuisploeg had vertrouwen, dat was zichtbaar merkbaar en dat vertaalde zich ook op het scorebord. De Limburgse fusieploeg liep in een mum van tijd uit naar 9-6 na twintig minuten spelen. Toch gaf Volendam zich niet zomaar gewonnen en bleef het gevoelig dicht aanklampen. Bij de rust was de stand dan ook slechts één punt verschil bij 13-12 in het voordeel van HUBO Handbal.

In de tweede helft ging HUBO Handbal gewoon verder op hetzelfde elan. Met dezelfde drive, energie en het thuispubliek erachter in de Hasseltse Alverberg konden de Limburgers hun voorsprong uitbouwen tot 19-16 via de aalvlugge Thomas Di Giacomo. Toch was het duidelijk dat deze partij weleens een nagelbijter zou kunnen worden. Niks was minder waar wanneer een strafworp langs HUBO kant gescoord werd, 24-21. Het regende nu ook plots time-outs. Eerst Volendam, daarna HUBO. De kloof was miniem maar toch voldoende om een nieuwe overwinning op te schrijven. 26-21 was het eindverdict.

Met deze overwinning laat HUBO Handbal toch vooral zien dat de uitschuivers tegen Eupen en Bocholt momentopnames waren. Met een knappe 4 op 4 nestelen de Limburgers zich mooi mee bovenaan het klassement. En dat samen op een gedeelde derde plaats met Bocholt, Pelt en Eupen.