Jacky Sauveurs: “Blij met eerste punt voor ZVK Nidi’s!”

Deel deze inhoud:

In het Futsal tweede provinciale B Limburg was het uitkijken naar de partij tussen ZVK Nidi’s Tongeren en Maasmechelen Durel. Onder een goede leiding van ref Albert Tresinie werd het een spannende partij. In de slotseconden kon Jarne Beunckens vanop de stip het eerste punt (4-4) binnenrijven voor ZVK Nidi’s. Afgevaardigde Jacky Sauveurs was erg blij, dat die nul van de tabellen werd geveegd.

Jacky SauveursVeel volk in sporthal TIO te Tongeren voor een leuke pot zaalvoetbal. Daarnaast een sfeervol cafetaria bij Hilda en Jean, druk bezig met de Tongerse Darts Liga. De Maaslanders namen de beste start, maar na een tiental minuten kwam ZVK Nidi’s, door ingrepen van T1 Piet Proesmans, beter in de partij.

Onder impuls van regisseur Tim Schoenaers, heerlijke zaalvoetballer, kon Daan Rondags de bordjes in evenwicht brengen. Uzun scoorde echter de 1-2. Na de rust sprong de thuisploeg erop en erover met doelpunten van Lance Liesens en Tim Schoenaers.

De eerste punten binnen? Neen hoor. Enkele balverliezen werden afgestraft door Uzun en Dagdaoui. Het kon toch niet waar zijn, dacht afgevaardigde Jacky Sauveurs. Het venijn zat hem in de staart. Eerst kreeg Lance Liesens een tien meter trap. Hij liet de kans liggen, maar vlak daarop floot Tresinie een strafschop. Waardoor er grote woede ontstond bij de bezoekers. Jarne Beunckens trok zich er niks van aan en scoorde de verdiende gelijkmaker.

Jacky, ZVK Nidi’s heeft zijn start gemist. Waarom?

“Door verschillende redenen”, stelde de 64-jarige afgevaardigde Jacky Sauveurs. “Enkele sterkhouders konden nog niet aantreden. Bovendien speelde onze T1 Piet Proesmans normaal mee, maar van zijn club Turkse Rangers is dat verboden. Daarnaast zat het de voorbije drie wedstrijden ook niet mee. Knap, aanvallend spel, maar de vele kansen niet kunnen verzilveren. Zoals vanavond hé Guido. Deze wedstrijd hadden we moeten winnen. Al ben ik reeds tevreden met ons eerste puntje. Vooral omdat de nul van de tabel is geveegd. Dit moet ons vertrouwen geven om volgende week in Hoepertingen de drie punten te pakken.”

Jacky SauveursWat zijn de ambities van ZVK Nidi’s?

“Vorig seizoen behaalden we de derde plaats. Binnen enkele jaren wil onze fijne club de stap naar eerste provinciale zetten. We hebben nu onze start wel gemist, maar het seizoen is nog lang. Daarom is bovenaan eindigen een must met deze kwalitatieve sterke groep.”

Hubo Handbal

“Naast het zaalvoetbal is Hubo Handbal mijn tweede passie”, vervolgt Jacky, al een zestal jaren afgevaardigde. “In het zaalvoetbal rolde ik erin door Hilda en Jean in de vroegere TIO-liga bij de Fat Boys en Naomi’s. Later was ik ook nog betrokken bij het Begijnhof en De Stampers. Ach, ik ben geïnteresseerd in alle sporten, maar handbal is toch mijn tweede passie. Ik ben losse medewerker sinds een vijftal jaren bij Hubo Handbal. De boys van T1 Bram Dewit doen het goed hé. Hopelijk kunnen ze die knappe zege in Visé bevestigen dit weekend met de komst van Kras Volendam.”