KSK Londerzeel hoopt met invullen van trainersstaf op rust

KSK Londerzeel

Deel deze inhoud:

Terugblikkend op de voorbije maanden, bewogen is het minst wat je kan zeggen, hoopt KSK Londerzeel met het invullen van de nieuwe trainersstaf, eindelijk weer wat rust te vinden. Het begon allemaal toen Greg Vanderidt net voor de seizoenhervatting om persoonlijke redenen afhaakte. Met Jean-Pierre Vandevelde werd snel een nieuwe oefenmeester aangetrokken, maar de ‘mayonaise’ pakte niet. Twee weken geleden dan, nam sportief manager Stefan Roef over. Aan deze opdracht ad interim komt met het aanstellen van de nieuwe staf, dan ook een einde. Roef neemt zijn taak als vanouds weer op.

Niet dat er na de recente 4 op 6 meteen aanleiding was om in te grijpen. “Dat eigenlijk niet, neen, maar ik had vooraf al gelijk aangegeven, dat dit slechts een tussenoplossing was. Met Tom Schipper en Spencer Verbiest zijn de taken van T1 en assistent weer ingevuld. Voor mij ook het sein om weer als sportief manager aan de slag te gaan”, licht Stefan Roef toe.

Met Tom Schipper (links op de foto, nvdr) gaat trouwens geen volslagen onbekende als hoofdcoach aan de slag. Schipper kwam ooit voor KSK Londerzeel als midvoor uit en was recentelijk nog trainer van ASV Geel. Twee weken geleden gaf hij bij blauwwit zelf zijn ontslag. “Ik kan bij deze club mezelf niet meer zijn als coach. Als je je rol niet meer voor de volle 100% kan invullen, moet je ook conclusies durven trekken”, gaf hij daarover zelf aan. Tom Schipper zal vanaf vandaag voluit voor KSK Londerzeel aan de slag gaan. “Ik wil niet te snel conclusies trekken. De puntenwinst (het team bekleedt met zeven punten een tiende plaats, nvdr) is niet in verhouding tot de kwaliteit binnen de spelersgroep. Aan ons om daar op korte termijn verandering in te brengen”, licht de nieuwe T1 zijn opdracht toe.

Met ‘ons’ bedoelt hij in één adem ook zijn nieuwe assistent. Spencer Verbiest was de voorbije twee seizoenen coach bij City Pirates. Een goede week geleden, nam hij afscheid van de Pirates. “Als je op een gegeven moment aanvoelt, dat je als trainer niet langer een ommekeer kan brengen, moet je eerlijk durven zijn. In het belang van de club is het dan beter, dat er iemand anders voor een positieve injectie kan zorgen”, luidde zijn statement bij zijn ontslag.

Een trainersduo, dat deze reeks door en door kent en er ook duidelijk op gebrand ligt, om er iets van te maken. KSK Londerzeel kan er maar zijn voordeel uit putten en binnen de kortste keren doorschuiven naar de linkerkolom.

 

Foto: RV KSK Londerzeel