Scoren blijft leuk, weet Sam Valcke.

Scoren

Deel deze inhoud:

Er viel vrijdagavond in Sportpark ‘Katteberg’ niet alleen een pak regen. Na afloop van de derby tegen Thes Sport, gleed er bij de thuisploeg ook een zware last van de schouders. In de streep van Sam Valcke vlak voor de pauze, school niet alleen de drive om absoluut te willen winnen. Het was alsof de bundel ‘mentale weerbaarheid’ niet alleen de netten achter doelman Roeckaerts schroeiden. Scoren blijft leuk natuurlijk en het zette het Bilzerse Sportpark ook meteen in vuur en vlam.

Sam Valcke

Na een seizoen, waarin de spits door omstandigheden niet zo vaak aan spelen toekwam, lijkt het alsof Valcke een hele metamorfose heeft ondergaan. Het ontlokte ons als enkele malen de woorden ‘Dit kan jullie beste transfer worden!’. “Toegegeven, ik zit de laatste weken in een goede flow en dik tegen Thes met die twee doelpunten mijn totaal aan tot vijf. Scoren is voor een spits altijd leuk, maar nog belangrijker is winnen.”

“Afgelopen maandag hebben we met zijn allen samen gezeten en eerlijk naar mekaar toe ook gezegd waar het op stond. Dat kon je in deze wedstrijd ook merken. We hebben naast goed voetbal ook vooral gestreden. Als groep, en met de steun van onze ongelooflijke 12de man, hebben we er alles aan gedaan, om die drie punten thuis te houden. Laat ons hier vooral effe van genieten en dan kan de focus naar de wedstrijd op Cappellen”, aldus een breedlachende Sam Valcke.

Scoren is leuk en doet wat met een mens ook. De winst vrijdagavond werd door iedereen dankbaar en met open armen ontvangen. Het moet Belisia het nodige vertrouwen geven, na enkele moeilijke weken. Een periode, waarbij de aanpassing aan een nieuwe reeks misschien niet zo vlot verliep als vooraf gedacht. Nieuw was zeker ook de situatie. De voorbije drie seizoenen gleed blauwwit van het ene succesje naar het andere; nu is het optornen tegen teams die op dit niveau over meer ervaring beschikken. Coach Mirko Licata en co lijken stilaan op weg, om ook die hindernis te kunnen pakken.

 

Foto: RV Belisia SV