Azen op een heruitgave van vorig jaar.

Azen

Deel deze inhoud:

Twee opeenvolgende promoties heeft Berg en Dal achter de rug. Niet niks toch en vooral dit seizoen lijkt het wennen aan de nieuwe reeks vooralsnog niet van een leien dakje te lopen. De twee tenoren van vorig seizoen in derde klasse B, staan zondagnamiddag in de wedstrijd Termien-Berg en Dal tegenover mekaar. Azen de gasten na het eerste puntje vorige week, op een nieuwe puntendeling? Vorig seizoen werd het aan de Oud-Termienstraat een fel duel, dat eindigde op 2-2.

Meestal is een uitslag van één of meerdere seizoenen eerder, geen referentiepunt. Het geeft je anderzijds wel een bepaald gevoel, als je weer voor die onderlinge confrontatie staat. “Termien werd na een lange titelstrijd uiteindelijk wel kampioen; wij moesten met een tweede plaats tevreden zijn. In de onderlinge duels haalden we wel een 4 op 6. Daar kan je je vooraf een beetje aan optrekken, maar ook niet meer dan dat”, weet T2 Wouter Scheelen.

“Trouwens, elk seizoen is ook gewoon anders. Vorige week pakten we eindelijk ons eerste puntje tegen Bocholt. Al was het dan vooral in het wedstrijdslot toch nog angstig wachten op dat laatste fluitsignaal. Weet je, elk kleinste foutje wordt op dit niveau door meer ervaren teams ook gelijk afgestraft. Daar moeten we ons nog tegen wapenen, maar je ziet onze jonge groep wel week na week vorderingen maken op dat vlak”, aldus de rechterhand van T1 Aziz Moutawakil.

“Je zag op training van de week, dat er toch een last van de schouders gevallen is. We hebben nu dat eerste puntje gepakt en azen erop, om snel een reeksje neer te zetten. Kwaliteit is er in dit team zeker en als we op en volwassen manier met onze tegenstanders kunnen omgaan, zijn we klaar om ons dit niveau eigen te maken. Een goed resultaat zondag op Termien, brengt ons op dat vlak al weer een stap dichter”, blikt T2 Scheelen met vertrouwen vooruit.

 

Foto: RV Berg en Dal