Daan Goossens: “Mikken op zege tegen Den Helder Suns!”

Daan Goossens

Deel deze inhoud:

Daan Goossens is één van die grote talenten die, indien ze gespaard blijven van tegenslagen, een profcarrière kunnen uitbouwen. Hubo Limburg United wist het 15-jarige talent dit seizoen te strikken voor United B (TDM1). Door de blessurelast mocht Daan Goossens samen met Leon De Mol proeven van het grote werk. Tegen Kangoeroes Mechelen zat het duo op de bank. Met de komst van Den Helder Suns hoopt Daan Goossens opnieuw op een plaats bij de kern. Hij klinkt dan ook meteen strijdvaardig. We mikken op een zege tegen Den Helder Suns!

Daan Goossens begon als 7-jarige bij BK Tongeren. Genoot het grootste gedeelte van zijn opleiding in de Ambiorixstad. Daarna volgden de Topsportschool in Antwerpen en Vilvoorde. Zodoende sprong hij in het oog van Limburg United.

Johnny Jacobs

“Ik heb veel te danken aan FIBA Referee instructor Johnny Jacobs”, steekt Daan Goossens, die woont in Millen, van wal. “Ik speelde bij BK Tongeren en het was Johnny Jacobs die mij kwam aanmoedigen om iets met mijn talent te doen. Daarom kwam de stap naar de Topsport school. Momenteel zit ik in Hasselt en met mijn overstap naar Hubo Limburg United is dat vlot combineerbaar.”

Daan, als 15-jarige op de bank zitten bij de profs. Met welk gevoel? Was er de nodige steun?

“Dat is een speciaal gevoel”, vervolgt Daan, die buiten basketbal regelmatig de fitness induikt. “Een unieke belevenis. Steun kreeg ik voldoende van onze coach bij de B-ploeg, Christoff Janssens. Van de profspelers kreeg ik tips van Jarne Lesuisse en Alexander Raedschelders. Weet je, dit kunnen ze mij niet meer afpakken (lacht).”

Den Helder Suns

“Doordat er enkele gekwetsten zijn, kon ik samen met Leon De Mol vanuit de B-ploeg een selectie afdwingen. Of dat nog het geval gaat zijn tegen Den Helder Suns? Is voor mij ook een vraagteken. Wat we mogen verwachten van Den Helder Suns? We spelen opnieuw thuis. Zodoende een extra wapen. Den Helder Suns won van Antwerp Giants en verloor nipt van ZZ Leiden. Daarnaast brengen ze aanvallend basketbal. Als we op dezelfde wijze spelen als tegen Kangoeroes zijn wij sterker. Daarom moeten we mikken op de overwinning.”

Laatste vraag Daan. Wat zijn je kwaliteiten?

“Als forward of vleugelspeler ben ik vrij polyvalent in mijn spel. In defense kan ik aardig mijn mannetje staan. Aanvallend kan ik gevaarlijk vanuit meerdere hoeken komen. Ook inside durf ik mijn kans wagen om naar de ring te gaan. Minpunt? Mijn driepuntshot. Daarom train ik er extra op, want dat moet sowieso op korte termijn beter”, besluit Tongerenaar Goossens.

Constreno