De Leunen in Geel loopt stilaan warm

De Leunen

Deel deze inhoud:

Als betreft het een kind, wachtend op de komst van Sinterklaas; zo ook kijken de supporters van ASV Geel en KFC Turnhout naar de onderlinge confrontatie uit. “Nog enkele nachtjes slapen, liefste kinderen”, zo liet de Sint ons met een mailtje weten. De trip naar De Leunen in Geel, lijkt alvast de grote massa op de been te brengen, zo kunnen we toch afleiden uit de belangstelling, die er voor dit treffen is.

Dat de onderlinge confrontatie tussen ‘De Zotten’ en ‘De Binken’ op meer dan gewone aandacht mag rekenen, valt voor een stuk natuurlijk ook toe te schrijven aan de status van beide clubs. ASV Geel stak het voor aanvang van deze kompetitie niet onder stoelen of banken, voluit voor een promotie te willen gaan. En als je zoals KFC Turnhout met een man als Thomas Wils, als speler-trainer aanstelt, is dat ook niet om gewoon de hoop te vullen.

ASV Geel wacht nog altijd op de eerste zege in De Leunen. Vorige week was er wel eentje om vlug achter zich te laten. Coach Tom Schipper legde onverwacht zijn job als coach neer. Een beetje een donderslag bij heldere hemel, waardoor Geel op zoek maar een nieuwe oefenmeester. Niet alleen dat trouwens, want met een 4 op 9 voelde het aan, alsof de start deels gemist werd. Dit in schril contrast met de transfers afgelopen zomer. Aangedikt ook, door de uitspraak om er in deze jaargang vol voor te gaan. De uitzege in Bevel (zie foto, nvdr) gaf iedereen de kans de rug weer wat te rechten. Een vervolg is vereist en al zeker in het streektreffen zaterdag.

KFC Turnhout is altijd al wel een club, die ambitie uitstraalt en het hoogst haalbare nastreeft. Het aanstellen van Thomas Wils als T1 en Arjan Swinkels als assistent, doen opborrelende eerzucht vermoeden. Tot dusver lukte dat in de competitie maar ten dele. Na de winst op Nijlen twee weken geleden, bleef Turnhout op een scoreloos gelijkspel tegen Achel steken. “Teleurstellend toch wel en al zeker als je de mogelijkheden die we hadden, op een rijtje zet. In de tweede helft had Achel uiteindelijk nog de beste kans en dan moet je achteraf nog tevreden zijn met een puntje. De derby op Geel is toch weer een ander gegeven en moeilijk vooraf in te schatten. Wij zullen alleszins scherp voor de dag moeten komen, willen we ginder iets rapen”, duwt T1 Wilms zijn collega al gelijk in de favorietenrol.

Een ontmoeting tussen ASV Geel en KFC Turnhout; het spreekt in de streek altijd tot de verbeelding. De Leunen lijkt stilaan warm te lopen, al is het dus nog even wachten zot zaterdagavond (20u). De voorbije weken leken beide teams wel over kasseien te dokkeren, zo hobbelig was hun parcours tot dusver. Wie bereikt er eerst het vlotter berijdbaar weggedeelte? Vorig seizoen telden we ongeveer 1000 toeschouwers in Geel; zouden het er dit jaar meer zijn?

 

Foto: RV ASV Geel