Geen processie, wel de Zutendaalse derby

Geen processie

Deel deze inhoud:

Geen processie zondagnamiddag, maar wel gewoon de Zutendaalse derby tussen Zutendaal VV en Zwaluw Wiemismeer. Een sportieve gebeurtenis dus en eentje waar de supporters uit beide kampen duidelijk warm voor lopen. De benenkaravaan vanuit Wiemismeer op weg naar de Blookstraat, liet duidelijk het beste vermoeden. En als de derby dan ook nog eens op 2-2 eindigde, dan kan er na de winterstop allicht een ‘processie’ in de omgekeerde richting volgen.

Kan een afbeelding zijn van minions‘Warme William’, getooid in de kleuren van Zutendaal VV, wachtte de vele supporters aan het Kerkplein alvast op. Nadien mocht hij tevreden vaststellen, dat de derby een sfeervol en erg sportief verloop kende. Beide teams deelden uiteindelijk de punten, waarna er achteraf tijd was om lang over de wedstrijd na te babbelen. Sportieve rivaliteit mag en moet er zijn, achteraf verbroederen is nog zoveel mooier.

 

Terug naar de wedstrijd dan, waar halfweg de eerste doorgang bezoeker Tibo Beckers zijn team op voorsprong bracht. De thuisjongens zochten de gelijkmaker en vonden die ook pal voor de verfrissing. Terwijl de supporters zich al een weg naar de extra drankstandjes baanden, hoorden we seconden later een nieuw fluitsignaal. Zowaar een tweede treffer van de gasten, meteen ook de 1-2-ruststand.

Zutendaal domineerde het vierde kwartier, maar Fonteyn en Thys wisten de mogelijkheden niet te verzilveren. de thuisploeg bleef ook nadien met kansen morsen. Vanhengel, Wassen en Hendrikx waren dan wel dicht bij de gelijkmaker, maar de treffer viel ei zo na aan de overkant. De spetter van Vallée spatte evenwel op de dwarsligger. De spanning in het thuiskamp nam toch een beetje toe, want in ‘dé derby van het jaar’ wil je niet puntenloos achterblijven. Tien minuten voor tijd belandde een vrijschop op de knikker van Tom Fonteyn, die voor de billijke eindstand zorgde.

Thuiscoach Bjorn Raison verklaarde voor aanvang van de derby nog al lachend: “Je mag alle wedstrijden in het kampioenschap verliezen, maar zonder punten in een derby, dat kan niet. Heb ik mijn groep deze week herhaaldelijk voor gehouden!”. En zie, de verdiende gelijkmaker van Fonteyn, bediende de ex-spits meteen op zijn wenken. Wedden dat het nu al uitkijken wordt naar de terugmatch!

 

Foto’s: RV Zutendaal VV