Kortrijk Spurs voert BNXT League aan!

Kortrijk Spurs

Deel deze inhoud:

Kortrijk Spurs voert na twee speeldagen de leiding in de BNXT League aan. Is dat een verrassing? Misschien voor een aantal onder jullie wel, voor anderen dan weer niet. Kortrijk Spurs lijkt stilaan uit te groeien tot een ‘House of Talents’, zoals sponsor-voorzitter Steve Rousseau het zo graag voor ogen heeft. Inspireren met veel overgave en enthousiasme én met teamspirit als belangrijkste troef!

En of dat dit seizoen lijkt te werken! Niet alleen was er op de openingsspeeldag de zege bij Nederlands kampioen Leiden, afgelopen vrijdag netjes herhaald tegen PrismaWorx Bal. De inzet voor coach Johan Roijakkers was niet meer of niet minder, dan een bevestiging van die overwinning op Leiden. Een hele klus toch, zou je vooraf denken. Kapitein Niels De Ridder gooide er met zijn maats meteen de beuk in en aan die furieuze start trok het thuisteam zich op. Het dak van Sportcampus Lange Munte ging er finaal net niet af, maar een 115-75-zege zorgde toch voor heelwat begeestering.

Niels De Ridder was dan één van de uitblinkers bij de Kortrijk Spurs, maar zoals het binnen een ‘House of Talents’ past, we hadden er nog wel een aantal kunnen uitpakken. De vinnige point-guard Darren Williams bijvoorbeeld. Of hij zo lekker smaakt als ‘Philadelphia’? De cheesecake die de 24-jarige Amerikaan uit Philadelphia opdiste, was er vrijdagavond weer eentje om duimen en vingers af te likken. Er waren ook die 13 punten, klopt. Maar vooral die vinnigheid, die gedrevenheid ook, waarmee hij zijn maats aanporde, deden het hem uiteindelijk.

“Een korf scoren is leuk, maar het stopt dan uiteraard niet. Je moet er meteen daarna weer opnieuw staan en net die instelling hebben we tegen PrismaWorx Bal getoond. Stopt het na deze wedstrijd? Helemaal niet, dit niveau moeten we ook in alle volgende wedstrijden kunnen aanhouden en pas daarna kan je een balans maken. Die leidersstek is leuk en zorgt voor een goede sfeer. We beschikken over een brede kern en hebben veel talent in dit team. Als je dan brengt wat je kan, is veel mogelijk”, blikt Darren vooruit naar de volgende opdrachten.

 

Foto: RV House of Talent Spurs Kortrijk