Tony Van den Bosch: “Nog veel werk aan de winkel!”

Tony Van den Bosch

Deel deze inhoud:

Kangoeroes Mechelen kwam nog sterk opzetten in de slotfase bij Hubo Limburg United. De nederlaag vermijden konden de boys van T1 Tony Van den Bosch niet. Het werd een 74-65-nederlaag. Tony Van den Bosch weet dat er nog veel werk aan de winkel is bij zijn new-look Mechelen.

Tot in de slotfase van de eerste helft kon Kangoeroes Mechelen nog aanklampen. Na de rust liep United vlot uit. In het laatste schuifje kwamen de bezoekers nog terug tot op twee punten. Uiteindelijk bleven ze achter met lege handen.

Geen Hans Vanwijn!

“Of we Hans Vanwijn gaan zien in het shirt van Kangoeroes? Neen”, opende bezoekende coach Tony Van den Bosch, die nooit een blad voor de mond neemt. “Hij tekende slechts een contract van twee weken. Waarom zo een bizarre constructie? Hij sukkelt met zijn heup en wilde toch de conditie onderhouden. Daarom die keuze. Nu is hij terug naar Israël om in orde te blijven met de verzekering.”

“Of het jammer is dat Hans Vanwijn niet naar Mechelen komt? Ik ga je daar eerlijk op antwoorden Guido. Neen. Natuurlijk met alle respect naar Hans toe. Hij is een geweldige speler, maar past niet in ons budget. Bovendien, heb je Yannick Dammen bezig gezien? Knap hé. Die jongen heeft enorm veel stappen voorwaarts gezet. Nu hem afremmen is een grote zonde.”

Veel werk aan de winkel

“Met zeven nieuwe spelers is het logisch dat er nog veel werk aan de winkel is”, ging de Mechelse coach verder. “Tijdens de voorbereiding was het opmerkelijk stil rond onze club. De journalisten waren ons blijkbaar vergeten. Zelfs van onze stage in Luxemburg wist blijkbaar niemand iets.”

“De Amerikaanse rookie’s moeten hun duidelijk nog aanpassen. Hier in de BNXT-League is het knokken. Dat deden we vanavond te weinig.”

Constreno