Kunstgras op KVK Westhoek, garantie voor een eerste driepunter ?

Kunstgras

Deel deze inhoud:

Kunstgras, de nieuwe coupe in het Crackstadion van KVK Westhoek, zal zondag met de komst van Olsa Brakel officieel ingespeeld worden. Of datzelfde kunstgras ook meteen een garantie op een eerste driepunter wordt, is nog maar de vraag. De kampioenenroes heeft in de regio Ieper al een poosje plaats gemaakt voor de realiteit van een nieuw seizoen.

Een nieuwe jaargang, waarbij de mannen van coach Bram Lucker hun voetballend vermogen tot dusver niet in puntenwinst konden omzetten. Een puntendeling in de vorige thuismatch tegen KSC Dikkelvenne, bezorgde het team tot dusver het enige puntje. Geen reden tot paniek of twijfel evenwel, want de ploeg van Lucker voetbalde helemaal niet slecht. Het kon in de voorbije wedstrijden evenwel die lijn nooit een ganse match lang doortrekken. Dé opdracht voor zondag dus, waarbij voorzitter Francky Lein met een eerste driepunter de festiviteiten rond het nieuwe kunstgrasveld, nog meer slagkracht te geven.

Twee seizoen geleden degradeerde KVK Westhoek naar derde klasse. Na een gelijk opgaande strijd met VW Hamme, was de promotie uiteindelijk voor de Ieperlingen. Voorlopig lijkt het erop alsof KVK zich nog een beetje aan de nieuwe reeks moet aanpassen. “Ik ben zeker niet ontevreden over onze spelkwaliteit, alleen is die 1 op 9 voor mij iets te weinig”, licht Bram toe.

“Als je mij vraagt naar het grote verschil met vorig seizoen, is het toch kwestie van jezelf te belonen op het juiste moment. Dat hebben we nog niet helemaal onder de knie. Noem het een leerproces, maar om straks niet achter de feiten te lopen aanhollen, hebben we een opsteker nodig. Of Olsa Brakel dan de geknipte tegenstrever is? Niet echt misschien, want Olsa beschikt toch wel over spelers, die weten hoe ze met wedstrijdomstandigheden moeten omgaan. Wij rekenen op de steun van onze achterban en op de positieve vibe rond de inhuldiging van het kunstgras. Een zege tegen een moeilijke tegenstander, kan allicht ook de start van ons seizoen inleiden.”

 

Foto: RV KVK Westhoek