Tienkoppig Wezel Sport houdt punt thuis tegen Pelt

Pelt

Deel deze inhoud:

Vrijdagavond ontving Wezel Sport promovendus Esperanza Pelt op speeldag 3 in tweede nationale. Meteen opnieuw een te duchte tegenstander voor de troepen van trainer Bjorn Beyens. Pelt, dat op de vorige speeldag het ambitieuze Houtvenne op een gelijkspel hield, zou zijn vel duur komen verkopen.

En dat zou zich ook vertalen in de wedstrijd. Een dominant voetballend Pelt kwam na negentien minuten verdiend op voorsprong via Tijs Renckens. Voor het overige vielen er weinig kansen te noteren in Mol, al waren het de bezoekers die het dichtst bij de 0-2 kwamen. Met de koffie in zicht kwam Wezel Sport dan toch opzetten. De Wezelse vrije trap van Joeriiiii Schroijen ging met een gelukje binnen. Zo kreeg Pelt alsnog een opdoffer te verwerken vlak voor het rustsignaal.

De tweede helft bracht iets meer spektakel dan de eerste. Al was dat eerder randspektakel. Bij een misinschatting van de scheidsrechter kreeg Pelt een hoekschop cadeau. De Wezelse spelers reageerden naar de spelleider toe, en een rood karton was het gevolg voor Moreno Rutten. Wezel moest met tien verder en kort na deze fase zag het ook nog eens al dan niet geldig doelpunt van Van de Gevel afgekeurd worden wegens buitenspel.

Nu goed, het bleef 1-1 en daar dacht men bij Pelt het zijne over. Met name Yannick Mols. Hij zorgde namelijk voor de nieuwe Peltse voorsprong met de 1-2. De wedstrijd was hiermee nog niet gespeeld want Wezel Sport gooide lijf en leed in de strijd om minstens een punt in Mol te houden. En dat gebeurde ook. In minuut 89 kopte Niek Vossebelt de gelijkmaker binnen. Het stadion in extase en zo vermijdt Wezel Sport een tweede nederlaag op rij. Voor Esperanza Pelt een zuur gelijkspel nadat het opnieuw knap voetbal op de mat legde.

Op de volgende speeldag trekt Wezel Sport naar KRC Mechelen en ontvangt Esperanza Pelt thuis in een opnieuw een derby KVK Wellen.