Zwart beest KFC Sparta Waasmunster op bezoek bij KSK Kieldrecht!

Zwart beest

Deel deze inhoud:

Zwart beest KFC Sparta Waasmunster is zaterdagavond te gast in de nagelnieuwe accommodatie van KSK Kieldrecht. Diep in de polders, op een menhirworp afstand van de Nederlandse grens, moet KSK Kieldrecht (2 prov C Oost-Vlaanderen) trachten af te rekenen met KFC Sparta Waasmunster. Waarom zwart beest, zal je zeggen? Niemand is immers toch de 0 op 6 van vorig seizoen vergeten.

In de huidige jaargang liggen de omstandigheden misschien toch even anders. KSK Kieldrecht verloor de voorbije drie wedstrijden immers nog niet. Sparta Waasmunster van haar kant, proefde de smaak van een zege nog niet. Meer nog, het werd zopas op eigen veld door Meldert op een zware 1-5-nederlaag getracteerd. Conclusie voorlopig: 7 punten voor de thuisploeg en slechts 1 puntje voor de Spartanen. Maar dat behoeft ook niet direct iets te zeggen over de nakende confrontatie. Elke wedstrijd dient immers eerst gespeeld te worden, wars van alle vorige resultaten.

Ook de voorbije seizoenen hanteerde Kieldrecht al de instelling ‘niets moet, alles mag’. Deze jaargang veranderde niets aan dat motto. Al heeft het dynamische clubbestuur in het tussenseizoen toch wel wat versterking aangetrokken. “Op twee spelers na, bleven de anderen allemaal aan boord. Toch hebben we nieuwe jongens ingehaald. Op die manier zijn we toch vooral in de breedte wel versterkt en zijn er voor mij als coach ook meer keuzemogelijkheden. Op het einde van het seizoen, willen we alleszins zo hoog mogelijk eindigen. Dat is onze sportieve plicht en daar willen we ook naartoe werken. Maar voorts wil ik daar niet direct een plaats op kleven. Je krijgt immers altijd wel een team, dat zich naast de ‘habitués voor de titel’ in die titelstrijd gaat mengen”, licht coach Davy Theunis toe.

Precies dat, maakt de wedstrijd van zaterdagavond ook zo boeiend. Hoe gaat KSK Kieldrecht met die nuloperatie van vorig seizoen om? Hoe presenteert Sparta Waasmunster zich? Strijdvaardig en belust om een pijnlijke nederlaag recht te zetten? Of toch eerder als een geslagen hond? Afwachten dus tot zaterdag!

Foto: RV Archief KSK Kieldrecht