Doelpuntenfestival in Lanaken VV!

Lanaken VV

Deel deze inhoud:

Voor het duel tussen Lanaken VV en Grimbie 69 kwam scheidsrechter Jonah Schmitz niet opdagen. Eerste assistent Emre Erbas nam dan maar de honneurs waar. Het werd uiteindelijk een doelpuntenfestival voor Lanaken VV. Met een hattrick voor een subliem duo Dominic Sabbadini en Lance Voorjans. Een moedig Grimbie 69 kreeg er acht om de oren. Unico Tongeren won vlot bij Belisia Bilzen B. Na twee speeldagen mogen we dan ook stellen dat de twee titelkandidaten er bovenuit steken.

De thuisploeg klom na tien minuten op voorsprong. Een knap aangesneden hoekschop van Voorjans en aan de eerste paal knikte kapitein Opdenakker binnen. Rond het kwartier kwamen er twee doelpunten in één minuut tijd. Eerst kon Voorjans binnenkoppen, na een voorzet van Sabbadini. Vlak daarop pikte de pijlsnelle Sabbadini een sublieme dieptepas van Voorjans op, om doelman Noukens te omzeilen en beheerst de 3-0 aan te tekenen.

Het leed voor Grimbie 69 was evenwel nog niet geleden. Nog voor de rust sloeg Lanaken immers nog drie keer toe. Voorjans zette een elfmeter om. Sabbadini krulde wat later een vrijschop in de verste hoek binnen. Jordie Van Der Schoot, vorige week al goed voor drie potten, pikte ook zaterdagavond zijn doelpuntje mee.

Heer en meester!

Ook na de rust bleef Lanaken heer en meester. Na een lage voorzet van Concordia haalde Sabbadini verschroeiend uit. Tien minuten voor tijd dan, krulde Voorjans een vrije trap heerlijk in de kruising.

Lance Voorjans

Na het stoppen op nationaal niveau bij SK Tongeren, verkoos de klasrijke dirigent Lance Voorjans, om bij zijn vrienden in Lanaken VV te gaan voetballen. De vreugde straalt er dan ook af bij de sympathieke Nederlander. Gretig in de duels en steeds opnieuw aanspeelbaar. Met een hattrick had hij dan ook een groot aandeel in de monsterscore.

“Tja, dit is natuurlijk leuk voor de supporters”, stelde Lance Voorjans, vlak na de partij. “We hebben een collectief sterk team. Vandaag mijn eerste officiële hattrick (lacht). Leuk toch? Ach, ik amuseer mij hier rot. Ik weet ook wel dat het voor de tegenstrevers geen zegen is om tegen ons te spelen. Hopelijk gaan alle clubs zich de komende wedstrijden niet ingraven tegen ons.”

Titelkandidaat

“Natuurlijk zijn we titelkandidaat met deze kern. Of Unico Tongeren de grootste uitdager gaat worden? Het schijnt zo. Eerlijk Guido, ik ken onze reeks niet. Kan de sterkte van de tegenstanders niet inschatten. Dat Unico een stevig team heeft hoorde ik van iedereen. Ach, we moeten vooral naar onszelf kijken. Niet gaan zweven en wekelijks voluit gaan voor de overwinning. Want een steek laten vallen kan misschien wel dodelijk zijn in de titelrace.”

Doelpunten: 10′ Opdenakker 1-0, 15′ Voorjans 2-0, 16′ Sabbadini 3-0, 27′ Voorjans 4-0 op strafschop, 35′ Sabbadini 5-0, 37′ Van Der Schoot 6-0, 50′ Sabbadini 7-0, 80′ Voorjans 8-0.