Hannes Smolders (Dessel Sport): “Collectief mindere prestatie”

Hannes Smolders

Deel deze inhoud:

Hannes Smolders, kapitein van dienst bij Dessel Sport afgelopen zondag in de streekderby tegen Hoogstraten, zag zijn team met 2-3 verliezen. Hij blikte dan ook met gemengde gevoelens met ons terug na de wedstrijd.

Hoe was het in deze temperaturen te voetballen?

“Ik denk zolang de zon schijnt in België, moeten we daar content mee zijn”, opent Smolders met een kwinkslag. “Liever iets minder tropisch maar we moeten pakken gelijk het komt.”

Maakte het dat lastiger om jullie geliefkoosde spel op te leggen aan de tegenstander?

“Ik denk het wel, de snelheid en de vinnigheid, misten we wel wat door de warmte. Het is spijtig dat je niet de volle 100% uw spel kunt spelen maar nogmaals, dat is voor de tegenstander evenveel als voor ons. Het is aan ons om ons spel daaraan te passen maar dat was net niet goed genoeg.”

“Het gaf wel een mentale boost om dat doelpunt nog te maken voor de rust, dat je dan eigenlijk een beetje het voordeel hebt. Maar je weet ook wie Hoogstraten is en wat ze gaan doen na de rust. Dat hebben ze goed blijven doen. Het heeft ook te maken met scherp te zijn in de twee grote rechthoeken. En daar komen we ook gewoon te kort om aanstalten te maken op de overwinning.”

Efficiëntie

“Ik denk dat we zeker die kansen wel hebben. Maar het is simpel, als je wil winnen moet je goals maken en er geen mag tegenkrijgen. Het zijn grote kansen die we gehad hebben en daar mogen er meer van binnenvliegen. Het is een collectief mindere prestatie maar op naar de volgende en dat is Beveren.”

Croky Cup

De focus moet nu richting Beveren gezet worden, hoe hard dat ook klinkt. En daartegen moeten we ook proberen te winnen en ons eigen spel spelen. Ik denk dat we genoeg kwaliteit hebben om het elke ploeg moeilijk te maken. Nu is dat tegen Beveren in 1B, en woensdag erna in Tienen, dat we daar evenveel creativiteit en wil moeten tonen om te winnen zoals we dat de voorbije weken hebben laten zien. Dan denk ik dat we elke match tot een goed einde kunnen brengen.