Veteranen RDK Gravelo, mannen met gouden hart

Veteranen RDK Gravelo

Deel deze inhoud:

Breng wat jonkies op voetbalpensioen samen en je krijgt een hecht clubje. Gasten, die niet alleen de liefde voor het voetbal delen, maar evenmin voorbij gaan aan de noden van de medemens. Mannen, die steevast hun voetbalseizoen openen met een benefietwedstrijd voor het goede doel. Zo ook Veteranen RDK Gravelo, die afgelopen vrijdag een wedstrijd speelden tegen de STVV All Stars.

Het betreden van de parking in Buvingen verraadde het al voor een stuk. We kwamen uren voor aanvang amper onze auto kwijt en de eerste die we tegen het lijf liepen, was de vrolijk kwetterende ‘Binkie’, clubmascotte van STVV. Van de kleinste Mona tot de oudste Nestor, iedereen wilde er vrijdagavond bij zijn. Deels voor de plaatselijke veteranen van RDK Gravelo, deels uiteraard ook voor een aantal oud-spelers van STVV. Dannyke ‘Pijl’ Boffin of de immer goedgeluimde materiaalmeester Benny Liebens, zij bonden wat graag de shoes opnieuw een keertje aan voor het goede doel.

Goede doel

Wat het goede doel dan wel was. Uit de aangedragen zakjes, gevuld met allerlei gekleurde dopjes van alle mogelijke flessen, konden we al afleiden, dat BCG VZW mogelijk de begunstigde was. BCG, oftewel het Belgisch Centrum voor Geleidehonden uit Tongeren, bleek inzet van de benefietwedstrijd. Wat de uitslag ook was, de sfeer zat er van bij het begin voor jong en oud meteen in. En de opbrengst van dat alles kan niet zonder enige trots overgemaakt worde aan BCG VZW. Veteranen RDK Gravelo, niet alleen een stel sportieve beentjes maar vooral een hart van goud !

Foto’s: RV RDK Gravelo