Team Belgium op weg naar E.K Softball Dames 2024!

Team Belgium

Deel deze inhoud:

Team Belgium op weg naar het E.K. Softball Dames 2024. Het is te zeggen,  de aankomende week zal het Nationaal Team Softball Dames in Nederland strijden op het Women’s Softball European Championship 2024. Het wordt gehouden op 3 clubs in de regio Utrecht en is dus dicht bij huis.

Het team kan dan ook uitkijken naar extra support op de velden tijdens de voorrondes en wellicht de Super Round na het weekend. Dit jaar is er op sportief en organisatorisch gebied veel vooruitgang geboekt voor de Softball Ladies. Niet alleen is Softball terug Olympisch voor de L.A. Olympics 2028, maar er is ook een uitstekende samenwerking tot stand gekomen met de Nationale Loterij voor ondersteuning van het project “Softball Dames aan slag in 2024”. Een prima stap op weg naar de Olympic Qualifiers.

Op sportief gebied heeft ervaren manager Sven Hendrickx een nieuwe coaching staff aangesteld en is voortvarend gestart met showcase weekenden, preselecties en oefenwedstrijden.
Aan dit E.K. fastpitch doen 22 teams mee. Het format is zo dat de top 8 teams van vorig E.K. automatisch geplaatst zijn voor de semifinals. De 14 overige teams zullen zich dus eerst moeten plaatsen via de voorrondes. Zij zijn verdeeld over 4 groepen en spelen onderling een Opening Round , waarna de winnaar van iedere groep zich ook plaatst in de semifinal pool voor de Super Round. De verliezers gaan door in de Placement Round.

Team Belgium, 16de op het vorig E.K. in 2022, zit in Groep B samen met Malta en Polen. De Softball Dames spelen hun openingswedstrijd Zondag 1 september in De Bilt om 11:30 tegen Polen. Waarna er flink doorgedaan gaat worden want om 16:30 staat de match tegen Malta al op het programma.